Forumet - Vill du att Sverige ska gå med i NATO?

Vill du att Sverige ska gå med i NATO?

7809 2 54

Spana också in:


major:
Källa?

Genom att stärka vårt eget försvar, genom att fullt ut verka för ett nordiskt försvarssamarbete och genom partnerskapet för fred med NATO tar Sverige sitt säkerhetspolitiska ansvar.
https://sd.se/var-politik/forsvarspolitik/

Det låter som att de vill gå med.
Sverige vill nog ha fred med alla länder/allianser så det betyder inte att vi vill gå med! Vi ställde oss kraftigt emot värdlandsavtalet också :)
Jag vet ärligt talat inte. Rysslands ständiga kränkningar mot Sverige som blir allvarligare för varje år står ju knappast på ett EJ medlemsskarp till NATO. Eller för att referera till Mike Winnerstig:

– Ryssland försöker nu skrämma Sverige från att gå med i Nato, precis som man gjorde med de baltiska länderna. Men när de väl gick med 2004 minskade provokationerna från Ryssland. Det är dock svårt att säga hur Ryssland skulle reagera i dag, situationen är delvis en annan, säger Mike Winnerstig, försvarsforskare och säkerhetspolitisk analytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).
Svenskt försvar räcker inte till mot en övermäktig fiende, det krävs att vi har allierade med andra länder alternativt är neutrala, samtidigt måste vi kunna försvara våran position. Vi är en strategiskt viktig del i Östersjön och för hela Skandinavien, då krävs det att vi satsar minst 2% av BNP på försvaret, helst ännu mer, det ska kännas riktigt obekvämt att invadera oss om så händer. Jag är inte emot NATO, men frågan är hur vi ska göra, vi borde ha försvarssamarbete med Finland och dem baltiska länderna.
Nej. 
Deltar i Försvaret själv (dock är dessa mina egna åsikter)
Tycker att en allians som NATO kan hållas vid dem nuvarande termerna alltså under kontrakt att vi har rätt till hjälp skulle en stormakt från öst på något sätt bestämma sig för att hälsa på. Att inträda i NATO kan leda till aktivitet i Östersjön, vilket redan är oroligt vatten gällande militär sjötrafik..