Forumet - Vill du donera dina organ när du dör?

Vill du donera dina organ när du dör?

1419 0 43
De flesta kan tänka sig att ta emot ett organ om det skulle behövas, men när det gäller att donera själva visar statistiken att organdonatorerna inte är särskilt många. Ja, frågan är tydlig: 

Vill du donera dina organ när du dör?
Utveckla gärna hur ni tänker kring organdonation och varför ni väljer som ni gör.


Om ni är positiva till organdonation men ännu ej registrerat er, kom ihåg att passivitet är lika med nej. Tar bara några minuter att registrera sig, och det varar för livet (om ni inte aktivt ändrar ert beslut). Glad

Vid intresse kan ni läsa mer om organdonation här: http://www.livsviktigt.se/

Edit: Jag tolkar alla ja:n som att ni officiellt är organdonatorer. 

Vill du donera dina organ när du dör?

Jag vill donera mina organ och har registrerat det hos Socialstyrelsen samt har ett kort i plånkan som visar det. Det var knappt ett val, utan snarare en självklarhet för mig. Vad som sker med min kropp efter att jag dör spelar mig ingen större roll, men kan den göra nytta på ett eller annat sätt är det givet att den ska göra det också. 

Spana också in:

Javisst, jag är synnerligen omaterialistisk och ser inte på min kropp som något mer än kläder. Så länge jag är inuti den ska den behandlas med respekt, men när jag har använt den klart kan andra använda ta vad som går att använda. Jag tror att man måste vara mer materialistisk-biologiskt lagd för att ha svårt för detta, men det är en gissning. 
Har aldrig riktigt tänkt på det, men ska nog ta tag i det någon dag framöver.
Hur går man tillväga om man accepterar att hela ens kropp går till allehanda ändamål?
Har inga större problem med att mitt skelett hänger i ett klassrum någonstans där eleverna spelar xylofon på mina revben eller att min hjärna ligger i en glasburk på någon läkarhögskola eller dylikt, om mina anhöriga prompt måste gräva ner ett köttstycke är det deras perversion och deras problem.

Skulle vara fränt om någon konstnärlig modellbyggare ville göra en radiostyrd helikopter av mina knotor vid mitt frånmäle, var ju någon snubbe som stoppade upp sin katt och gjorde desamma.