Forumet - Vill du vara lycklig?

Vill du vara lycklig?

3066 3 69

Spana också in:


mynona: ja självfallet. lycka är tillfälligt. lycka är den paus man behöver för att hämta kraft och motivation för att stå ut med allt som till skillnad från lyckan inte är tillfälligt. lycka varar bara i små stunder, men de gör det värt resten
Ja okej, jag är inte emot all glädje, det är inte det jag säger. hehe ofta när man säger att man vill vara lycklig så menar man att man vill fatta sina beslut efter vad man tror gör en lycklig. Det är det här jag tycker är ett stort misstag. 

Utan att ha läst den text som har lett till din senaste insikt tror jag att du i vanlig ordning har missuppfattat resonemang, begrepp och koncept. Såväl lycka som hälsa är i sin själva definition positiva, frånvaron av elände, mer eller mindre. Däremot kan man förhålla sig skeptisk till vad som av dagens samhälle betraktas som lycka respektive hälsa, eftersom koncepten man köper inte per nödvändighet stämmer med ens egna preferenser och förutsättningar.


space: Jaha, så du behöver inte förklara dig? Det är du som tycker att det är en bra ide inte jag? Jag har aldrig sagt att jag vill försöka vara så olycklig som möjligt.

Vi har båda gjort ett aktivt ställningstagande.

Välmående och glädje är evolutionärt fördelaktigt så därför eftersträvar jag den.. med kvasiintellektuella ursäkter.

Nachac: Utan att ha läst den text som har lett till din senaste insikt tror jag att du i vanlig ordning har missuppfattat resonemang, begrepp och koncept. Såväl lycka som hälsa är i sin själva definition positiva, frånvaron av elände, mer eller mindre. Däremot kan man förhålla sig skeptisk till vad som av dagens samhälle betraktas som lycka respektive hälsa, eftersom koncepten man köper inte per nödvändighet stämmer med ens egna preferenser och förutsättningar.
Att vara emot lycka och hälsa är som att vara emot "bra."