Forumet - VILL EJ FIXA MITT ÖVERBETT!!!111

VILL EJ FIXA MITT ÖVERBETT!!!111

4725 0 29
Var hos tandläkaren för några dagar sedan och förut så har de sagt att tandställningen ska ut snart, men nu så har de bestämt att de ska fixa mitt överbett också... Vilket tar LÅNG tid. Dessutom så kommer det att förändra mitt utseende och det vill jag inte, när jag skjuter fram underkäken och biter där de vill att jag ska bita så blir jag jätteful och maskulin, jag vill ej vara maskulin!

Finns det några nackdelar med att ha ett överbett på inte ens en halv cm? [confused]
Geigerzähler:

Finns det några nackdelar med att ha ett överbett på inte ens en halv cm? [confused]


Reglera underbett/överbett med käkkirurgi är också ett alternativ. Det är i vart fall värt att ha i åtanke, resultatet är väldigt givande. Dessutom (om jag inte missminner mig) är det helt gratis i vissa undantagsfall.

Spana också in:

Nintendos BFF:

tror inte det finns någon nackdel med det mer än utseendemässigt.


Jo, det finns det verkligen. Ett felaktigt bett kan leda till fel med käkmusklerna, tandgnisslande (vilket då också förstör tänderna, och spänningshuvudvärk. Det är givetvis ingenting som sker i alla fall, men det kan bli så - och bara för att det inte är så nu betyder det inte att problemen aldrig kommer att uppstå. Det är nog betydligt mycket värre att fixa när man är 20+ och får betala för sig också.
Geigerzähler:

För ett 3mm överbett? :S


Konkreta belägg är naturligtvis hängivna ifall du ska beviljas den operationen. Korrigeringen kan vara en lönsam investering beroende på dina framtida besvär som kan framkomma: Gnisslande tänder, lösa tänder och sneda tänder. Du avgör själv.
De vill sätta på dig en tandställning till? Men det är väl bra att du fixar det nu när du får det gratis!
Förstår mig inte på folk med stora överbett, har aldrig sett överbett på dig dock så menar ej dig.
Vuxna människor uppväxta i barntandvårdens generösa Svea som ser ut som de skulle vilja ha en morot eller två.
isola:

Vuxna människor uppväxta i barntandvårdens generösa Svea som ser ut som de skulle vilja ha en morot eller två.


taskig du är... [sad]


vissa överbett är svåra att åtgärda och många du ser med stort överbett i äldre ålder som vuxit upp i barntandvårdens generösa Svea har genomgått flera tandställningar som inte lyckats korrigera bettfelet

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


tror förresten geiger att du inte kan jämföra resultatet med hur det ser ut i dagsläget när du biter ihop där du ska. det blir ju spänt och konstigt.
i de flesta fall är det faktiskt snyggt med en något mer framträdande haka och det leder inte till maskulinitet, men om du biter ihop samtidigt som du tvingar fram käken är det klart du ser maskulin ut.