Forumet - Vill flytta till USA

Vill flytta till USA

4492 2 29
Jag är bara 17 år nu men vill i framtiden flytta till USA.
Kan absolut engelska flytande så det blir inga problem. Men vet ni hur det är att flytta till USA? Vad krävs? Är det superdyrt? 
:) Bara är intresserad av att veta lite så snälla inga kommentarer om att jag är helt ute och cyklar eller så :) Tack!

Spana också in:

Varför man vill ha ett Green card? Det ger dig som utländsk medborgare rätten att leva och bo i USA, dvs. jobba och vara en del av systemet.

Finns flera sett att få ett Green card:
  • Om är rik då kan köpa för 1 miljon dollar.
  • Vinna det årliga Green card lotteriet.
  • Kan jobba dig till ett Green card genom att först på arbetsvisum och sedan bli sponsrad av företaget. De sköter då kontakten med staten i USA och fixar ett Green card.
  • Genom att en familjemedlem som är bosatt i USA. Har du en nära familjemedlem i USA så är detta alternativ enklast och snabbast.
Det finns ett alternativ till......

Man kan man ju åka dit på semester och skita i de där 90 dagarna lr vad det är.. Du köper helt enkelt en flygbiljett till och ur landet, uppger att du skall vara där i ett par veckor lr vad det nu är men sedan skiter i att resa hem.. Ligg lågt, hyr motellrum kontant, handla mat kontant, arbeta svart om du hittar nåt sånt? Något risktagande dock, tänker på om man blir sjuk osv, finns säkert någon hobbyläkare som tar hand om patienter i sin bostad though, med de rätta kontakterna så. 

Undvik kontakt med poliser! 

konsekvenserna är höga böter om du blir upptäckt, genom att exempelvis försöka ta flyget hem eller dylikt. Rekommenderar dig att lämna landet med nått fartyg som fraktar över Atlanten, de ombord tar säkerligen emot lite cash från folk som har överstannat sina turistvisum eller dylikt och vill ha en resa hem utan att bli upptäckt så att säga.. 

Vad är nackdelarna nu då.. Du är fortfarande registrerad på semester i usa antar jag, och kanske blir efterlyst? Men sådana brott lär ju inte vara prioriterade ändå, förekommer nog i stor grad där redan, de har iofs olika agentfirmor som arbetar med olika frågor, kan hända att typ (homeland security?) arbetar med sådant hela dagarna.. De lär ju åtminstone göra ett besök på det hotellet du angav att du skulle sova på de första nätterna vid inresan i landet. 

Är osäker på hur höga böterna kan bli om du väljer att resa hem på normalt vis via flyg, men skulle gissa på 20k+ beroende på hur lång tid över tidsbegränsningen du har stannat, och så lär du bli portad från USA, kanske permanent... 

Men vafan, det hindrar dig ju ej från att ta dig in i landet på så vis som mexikanska flyktingar gör i fortsättningen.. Såatteh, detta kan vara ett sista alternativ ändå!    
Om du stannar mer än sex månader men mindre än ett år blir du inte insläppt i USA på tre år. Om du stannar mer än ett år i USA blir du inte insläppt på tio år. I båda fallen kan du inte längre åka till USA igen på visa waiver (ESTA), utan du måste söka turist visum.
http://www.jsimmslaw.com/blog/2013/8/7/i-overstayed-my-visa-can-i-return-to-the-us-i-601-waiver

Du blir inte bötfälld för att du stannat för länge och i många fall bryr sig inte polisen om det heller. Det är inte deras jobb att hålla ordning på det, det är ICE som har hand om det (Immigration and Customs Enforcement).  I vissa stater kan du till och med skaffa körkort även om du är i landet illegalt.
Jag kan absolut inte rekommendera att invandra illegalt då du i princip bara kan få skitjobb. Arbetsgivare använder sig av ett system som kallas e-verify (http://www.uscis.gov/e-verify) för att försäkra sig om att du har rätt att jobba i landet. Du kommer inte heller att ha någon försäkring som täcker sjukvården. Ett besök på akuten kan bli rejält dyrt. Sjukhusen tar ca tre gånger så mycket betalt av oförsäkrade som de som har försäkring (Sedan täcker försäkringen oftast större delen av den sista tredjedelen också). Ofta har man en självrisk på ca 1000-35000kr/år beroende på vilken försäkring man har.

Om du inte gifter dig med en Amerikan i framtiden är skulle jag rekommendera att åka på Studentvisum (Som kan förlängas genom OPT och kan leda till att en arbetsgivare sponsrar dig). Åker du inte som student kan du alltid satsa på ett jobb inom IT och försöka få ett jobb via H1-B visa. Om du lyckas hålla dig kvar i USA på ett sådant visa ett antal år finns vissa möjligheter att sponsras för ett green card.

surething: Men vet ni hur det är att flytta till USA? Vad krävs? Är det superdyrt?
Jag har bott där 4 månader för ett par år sedan, och skall flytta dit i början av nästa år.
Det är billigt att bo där, inte någon bostadsbrist på de flesta ställen (Jag bor i Schwiez nu, betalar 9000 kr i hyra nu för ett rum, med delat badrum och delat kök).

Jag åker på J1-visa, det ges till forskare, utbytesstudenter, au-pairer, etc...

Utbildning på universitet är asdyrt, och jag tycker personligen att svenska universitet har klart högre standard. (Jämför man en amerikansk doktorsexamen i matematik med en svensk, så är den du får i sverige kanske det dubbla (om man räknar antalet sidor, elle antalet artiklar man hinner publicera)).