Aviseringar
Rensa alla

Vill flytta till USA


Har för mig att enda sättet att flytta till USA om man inte ska bo där tillfälligt för studier är att först ha en fast anställning innan man får uppehållstillstånd.

Hjärta


   
SvaraCitera
watic

Om vi nu snackar utbytesstudent så kan man ju gå ett av sina gymnasieår i USA. Dock väääldigt dyrt.. Och så får man gå om det året man har missat hemma i Sverige också.


   
SvaraCitera

Det finns ett alternativ till......

Man kan man ju åka dit på semester och skita i de där 90 dagarna lr vad det är.. Du köper helt enkelt en flygbiljett till och ur landet, uppger att du skall vara där i ett par veckor lr vad det nu är men sedan skiter i att resa hem.. Ligg lågt, hyr motellrum kontant, handla mat kontant, arbeta svart om du hittar nåt sånt? Något risktagande dock, tänker på om man blir sjuk osv, finns säkert någon hobbyläkare som tar hand om patienter i sin bostad though, med de rätta kontakterna så. 

Undvik kontakt med poliser! 

konsekvenserna är höga böter om du blir upptäckt, genom att exempelvis försöka ta flyget hem eller dylikt. Rekommenderar dig att lämna landet med nått fartyg som fraktar över Atlanten, de ombord tar säkerligen emot lite cash från folk som har överstannat sina turistvisum eller dylikt och vill ha en resa hem utan att bli upptäckt så att säga.. 

Vad är nackdelarna nu då.. Du är fortfarande registrerad på semester i usa antar jag, och kanske blir efterlyst? Men sådana brott lär ju inte vara prioriterade ändå, förekommer nog i stor grad där redan, de har iofs olika agentfirmor som arbetar med olika frågor, kan hända att typ (homeland security?) arbetar med sådant hela dagarna.. De lär ju åtminstone göra ett besök på det hotellet du angav att du skulle sova på de första nätterna vid inresan i landet. 

Är osäker på hur höga böterna kan bli om du väljer att resa hem på normalt vis via flyg, men skulle gissa på 20k+ beroende på hur lång tid över tidsbegränsningen du har stannat, och så lär du bli portad från USA, kanske permanent... 

Men vafan, det hindrar dig ju ej från att ta dig in i landet på så vis som mexikanska flyktingar gör i fortsättningen.. Såatteh, detta kan vara ett sista alternativ ändå!    


   
SvaraCitera

S3ON: konsekvenserna är höga böter om du blir upptäckt

Räcker verkligen det? Blir man inte utvisad + svartlistad? Eller kanske beror på hur länge man gömt sig efter dom 90 dagarna gått ut.

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84: Räcker verkligen det? Blir man inte utvisad + svartlistad? Eller kanske beror på hur länge man gömt sig efter dom 90 dagarna gått ut.

ja, jo. skulle gissa det. 

man lär ej hamna in prison iaf


   
SvaraCitera

Om du stannar mer än sex månader men mindre än ett år blir du inte insläppt i USA på tre år. Om du stannar mer än ett år i USA blir du inte insläppt på tio år. I båda fallen kan du inte längre åka till USA igen på visa waiver (ESTA), utan du måste söka turist visum.
http://www.jsimmslaw.com/blog/2013/8/7/i-overstayed-my-visa-can-i-return-to-the-us-i-601-waiver

Du blir inte bötfälld för att du stannat för länge och i många fall bryr sig inte polisen om det heller. Det är inte deras jobb att hålla ordning på det, det är ICE som har hand om det (Immigration and Customs Enforcement).  I vissa stater kan du till och med skaffa körkort även om du är i landet illegalt.
Jag kan absolut inte rekommendera att invandra illegalt då du i princip bara kan få skitjobb. Arbetsgivare använder sig av ett system som kallas e-verify ( http://www.uscis.gov/e-verify ) för att försäkra sig om att du har rätt att jobba i landet. Du kommer inte heller att ha någon försäkring som täcker sjukvården. Ett besök på akuten kan bli rejält dyrt. Sjukhusen tar ca tre gånger så mycket betalt av oförsäkrade som de som har försäkring (Sedan täcker försäkringen oftast större delen av den sista tredjedelen också). Ofta har man en självrisk på ca 1000-35000kr/år beroende på vilken försäkring man har.

Om du inte gifter dig med en Amerikan i framtiden är skulle jag rekommendera att åka på Studentvisum (Som kan förlängas genom OPT och kan leda till att en arbetsgivare sponsrar dig). Åker du inte som student kan du alltid satsa på ett jobb inom IT och försöka få ett jobb via H1-B visa. Om du lyckas hålla dig kvar i USA på ett sådant visa ett antal år finns vissa möjligheter att sponsras för ett green card.


   
SvaraCitera
Gifted

surething: Men vet ni hur det är att flytta till USA? Vad krävs? Är det superdyrt?

Jag har bott där 4 månader för ett par år sedan, och skall flytta dit i början av nästa år.
Det är billigt att bo där, inte någon bostadsbrist på de flesta ställen (Jag bor i Schwiez nu, betalar 9000 kr i hyra nu för ett rum, med delat badrum och delat kök).

Jag åker på J1-visa, det ges till forskare, utbytesstudenter, au-pairer, etc...

Utbildning på universitet är asdyrt, och jag tycker personligen att svenska universitet har klart högre standard. (Jämför man en amerikansk doktorsexamen i matematik med en svensk, så är den du får i sverige kanske det dubbla (om man räknar antalet sidor, elle antalet artiklar man hinner publicera)).


   
SvaraCitera

surething:
Jag är bara 17 år nu men vill i framtiden flytta till USA.
Kan absolut engelska flytande så det blir inga problem. Men vet ni hur det är att flytta till USA? Vad krävs? Är det superdyrt? 
🙂 Bara är intresserad av att veta lite så snälla inga kommentarer om att jag är helt ute och cyklar eller så 🙂 Tack!

Har själv funderat på det också, dock ska jag studera här först. Vill bara säga att USA är som sagt möjligheternas land med mycket som lockar, men att det är ett ganska komplicerat land att bo i: begränsat socialt skyddsnät, krångel med lagar, landet har dålig ekonomi, hög brottslighet (beror på var man är), fullt med konstigt folk osv. Har man en eftertraktad utbildning är det lätt att komma någon vart i det landet. Att prova att vara utbytesstudent eller au-pair kan vara en bra start. Får man fråga syftet med denna flytt?
P.S: Prova Kanada, mycket mer likt Sverige i många avseenden. 


   
SvaraCitera

vigge le man: Prova Kanada, mycket mer likt Sverige i många avseenden.

Har du bott där?Mycket glad


   
SvaraCitera

aristoteles:

Har du bott där?Mycket glad

nej men har hört att det är trevligt där.


   
SvaraCitera

vigge le man:

nej men har hört att det är trevligt där.

Är redo att inte hålla med. Men det beror förstås vart i landet man befinner sig också.


   
SvaraCitera

surething: Vill flytta till USA... Jag är bara 17 år nu men vill i framtiden flytta till USA.

En bra inledande fråga är... vad har du tänkt dig att göra där? Plugga eller jobba? Plugga är enkelt... jobba är lite svårare därför då bör du helst ha en specialistutbildning eller specialistkunskap som USA efterfrågar.


   
SvaraCitera

Du kan alltid börja jobba inom spelbranschen, det finns en hel del bolag med kontor i stockholm som kommer skicka över folk till staterna när kalifornien öppnar upp för hasardspel igen.


   
SvaraCitera

Är du säker på att du verkligen vill till USA? Du ska inte flytta till typ Tokyo istället? Eller kanske Sydamerika eller Afrika? Är USA verkligen SÅ bra?


   
SvaraCitera
sarao

Vissa grejer USA är dessutom väldigt dyrt som typ sjukhusräkningar och hyra. 
Sen är det också så att det är sjukt jobbigt att skaffa greencard, men du kan ju jobba som av pair, då har jag för mig att man får 3 års tillstånd att bo och jobba i USA. Under den tiden kanske du kan hitta ett annat jobb som kan hjälpa dig med att "sponsra"- typ rekommendera dig så att du får greencard. Vart är det du vill bo i USA? 


   
SvaraCitera