Forumet - Vill ha barn.. MEN...

Vill ha barn.. MEN...

308 0 25

Spana också in:

isola:

Du är jävligt korkad och självisk om du gör det nu, ja.


Jag brukar hålla med Isola. (Har jag för mig åtminstonde)


Håller med henne om denna fråga även, måste även tillägga att du borde växa till dig lite, skaffa jobb och få det ekonomiskt stabilt så att ni kan ge ert framtida barn det bästa som ni kan. (Sen bra uppfostran såklart, det är delen där du ska växa upp och bli lite smartare)
michen:

inget fast jobb, ingen lägenhet, ingen utbildning


Nej, vänta. Ert barn behöver en så stadig tillvaro som möjligt, utan fast jobb och lägenhet att luta er mot så kan ni i dagsläget inte ge ett barn en trygg och stabil miljö.
Vänta hellre några år och skaffa er en stadig grund, och skaffa barn senare, då kommer ni kunna lägga mer energi och tid på barnet.
Skulle ni skaffa barn nu så är risken hög att för mycket av er energi går åt för att oroa er över ekonomi och boende och framtid, vilket leder till gräl och kanske ett uppbrott mellan er, vilket inte alls är en trygg tillvaro för ett barn.
Väntar ni så att ni har en viss ekonomi och ett bra boende så kan ni kanske gå ner på deltid eller något sådant för att ge barnet allt.

Förstår att tanken på ett barn är kul och fin, men det är så mycket som ska till för att det ska vara ett bra beslut.
Det viktigaste är att ni kan ge barnet en bra miljö, och även om kärlek räcker långt så är pengar och stabilitet också nödvändigt.
michen:

inget fast jobb, ingen lägenhet, ingen utbildning


hur ser din ekonomi ut?
bor du med dina föräldrar, är det de du menar?
Utbildning anser jag personligen inte bör vara något hinder då vi i Sverige är överutbildade. Finns alltid jobb, men frågan är hur lågt man kan tänkas gå.


Jag säger inte ett "NEJNEJNEJ"då folk lyckats med det under värre omständigheter. Dock säger jag att ni ska tänka på ansvaret för att skaffa barn, leva med det i 18 år, genom vått och torrt.
isola:

för att kunna snickra annat än en fågelholk så behövs det lärlingsutbildning


I know, men det var ett exempel på var det alltid finns jobb.
Vad jag menar är att många satsar hellre på ett fint chefsjobb eller något annat renligt än de lite lägre som nästan alltid har en plats ledig. Varför? Jo, vi har blivit orealistiska om hur många som kan ha de där finjobben jämfört med de lägre jobben.