Forumet - vill ha en ...

vill ha en ...

367 0 80

Spana också in:

BadAssLezbo:

varfr :C


Förstår inte riktigt grejen med husdjur öht.

Hundar är ok just för att de är framavlade att fungera som husdjur, en katt (ej innomhuskatt iofs) kan ju välja att inte komma tillbaka när den vill osv men reptiler och fåglar känns elakt att ha som husdjur.
Dan_the_ironman:

Jag vet inga andra djur som har det helt enkelt, i alla fall inte lika långt som just hundar även om jag är emot fortsatt avel av vissa raser.


Kor finns ju exempelvis inte ens i det vilda... Ett får skulle inte klara sig länge, de behöver ju klippas och grisar ser inte alls ut som sin vilda artfrände.

Min kanin är frigående, han har alltså ingen bur som han är instängd i (rumsren, går på låda), och jag rastar honom utomhus när vädret tillåter, precis som med en hund. Däremot skulle han inte klara sig mer än en dag i det vilda, dels för att han är vit och dels för att han har hängöron (hör dåligt). Kaniner har ju använts som produktionsdjur bra länge i fångenskap.

Varför är du emot vissa raser? På grund av deras hälsa? Annars tycker jag det är fånigt med folk som är emot "kamphundar", det är ju inte som att hundarna föds "elaka" det är ju alltid ägaren som gör hunden till det den är.