Forumet - Vill ha en hund!

Vill ha en hund!

323 1 11
Innan du funderar över det tycker jag att du ska reflektera över det faktum att en hund lever i ca 15-20 år. Du kommer alltså att vara ansvarig för att den har ett bra liv fram till det att du är trettio, ungefär. Har du de förutsättningar som krävs för att kunna ge den det? Har du möjlighet att hålla en god kost, ge den regelbunden motion och uppmärksamhet, hålla den vaccinerad och gå på regelbundna veterinärbesök, samt betala för dess försäkring? Kom även ihåg att en hund behöver ett visst utrymme för att må bra. Om du flyttar till en liten etta när du är arton kommer du troligtvis inte att kunna ha hunden där. Jag tror inte att dina föräldrar skulle uppskatta att du då stjälper över ansvaret på dem, och din hund skulle verkligen inte uppskatta det.

Så tänk över det här både en, två och tre gånger. Kanske är det bättre att du väntar med att skaffa en hund till det att du har en stabil livssituation. Det är inte bara dig det handlar om. Din hunds behov måste sättas i första rummet.

Spana också in:

Du borde verkligen lyssna på det de andra skrivit, kloka ord. Om du skulle få ihop pengar, tänk igenom det innan! Som tidigare nämnt, själva "köpet" av hunden i sig är kanske t.o.m. den minsta kostnaden (du ska ju troligtvis även ha diverse försäkringar, mat och hygiensaker, hunden ska kanske trimmas med jämna mellanrum, hunddagis etc).

Men om du ska spara pengar då....hitta ett jobb? (kanske svårt som 14 åring, men du kan ju alltid dela ut tidninga eller sitta barnvakt (hör runt med dina kontakter), testa att sälja gamla kläder/cd-skivor etc till second-hand butiker, sälj jultidningar/tulpaner/strumpor/kakor på samma sätt som man säljer till en klassresa osv