Forumet - vill ha min dator länge

vill ha min dator länge

2798 0 124
tja köpte en stationär dator för  några månader har inte startat upp den måste fixa skärm, men sen när jag har fixat skärm så vill jag vara rädd om drn alltså inget virus och skit ren o bra vad är erat bästa tips att hålla en dator från skit  ich okända sidor? Antivirusprogram?

Spana också in:

Städa datorn ofta med ex CCleaner Professional och låt bara datorn stå på när du använder den. Att låta den stå på dygnet förkortar livslängden på hårdvaran... främst hdd. 

Tänker du använda mekaniska hdd så kör på diskar med max 1TB. En jävligt bra mekanisk hdd är Western Digitals gröna WD10EADS (1TB 32MB Cache). 

Här är en test av de bästa antivirus programmen som finns idag.
https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2372364,00.asp

Malwarebytes Anti-malware är mycket bra!

Getrekt: Beror ju dock på hur ofta man använder datorn, använder man den många gånger är det bättre att låta den stå på men om man använder den lite så bör man stänga av.
Ser man bara till hdd så är väl det optimala en jämn temperatur. Det är de stora temperatursvängningarna som kan krascha diskarna och naturligtvis också höga temperaturer. En orsak varför diskarna i laptops har kortare livslängd jämfört med den hdd jag tipsade om som är ovanligt sval och fin.

Utför man något på datorn en gång i halvtimman dygnet runt (kollar/skickar mails, gör inlägg på forum, tankar ner från TPB eller liknande) så kan det väl vara idé att ha på datorn dygnet runt. Likaså om man kör den som en webserver. Men annars... stäng av den när den inte används.

Danneboi: Är 64bitars det vanligaste eller finns det mera?
32 bitars är enkärniga processorer. 64 bitars är flerkärninga processorer. Enkärniga CPUs har inte funnits detta årtionde (tror jag inte i varje fall).