Forumet - vill ha min pojkvän tillbaka

vill ha min pojkvän tillbaka

1793 1 13

Kortfattat var vi tillsammans i 6 månader och för en vecka sedan sa han att han ville ta en paus på grund av att vi bråkat mycket den senaste tiden och vi behövde hitta tillbaka till oss själva. Han vill att jag sparar mitt halsband som jag fick av honom, han vill även spara alla små kärleksförklaringar jag skrev till honom innan. Han vill vara min vän och säger hela tiden att han inte kan ha ett förhållande med mig just nu. Hur ska jag tolka detta och vad ska jag göra? 

Skickade ett långt sms med precis vad jag vill och känner. Såhär skrev jag. 

Vill bara att du ska veta att jag tycker att det är tråkigt att du gjorde slut. Jag vet att jag har varit för på den sista tiden med sms, samtal osv. Efter det här smset så kommer jag ge dig utrymme, till att smälta allt som hänt och hitta dig själv igen. Trots detta så ska du vet att jag vill ändå testa, börja om på nytt. Dels för att det vi hade betyder mycket för jag var verkligen lycklig med dig. Allting vi gjorde är minnen som jag aldrig kommer glömma. Du är en fantastisk person som förtjänar det bästa och jag önskar av hela mitt hjärta att jag förstod detta tidigare för då hade det aldrig tagit slut. Jag vill ge det en chans för det finns så mycket jag ser nu som jag inte har sett förr. Jag kan jobba med mig själv på ett helt annat sätt för jag vet hur jag reagerar och det är just det jag gör nu. Jag och min terapeut pratar mycket om alternativ till att tex. inte bli arg på dig för att du vill umgås med dina vänner utan mig. Utan helt enkelt förklara till punkt och prickar att jag har svårt för att bli lämnad själv. Vi har även pratat detaljerat om varje konflikt vi hade, och jag förstår nu att jag reagerade helt fel. Där har aldrig funnits en tanke bakom mitt agerande vilket lett till att du inte förstått varför. Jag vill testa igen dels för att jag håller på att jobba med mig själv och känner mig själv på ett helt annat sätt, även om jag inte kan det nu så inom kort tid kommer jag ha lärt mig att tänka innan jag agerar. Någonting jag också förstår nu är att saker jag inte bad om ursäkt för innan, är kanske de mest viktiga sakerna att faktiskt säga förlåt för. För i grund och botten så blev du lika sårad varje gång jag skrek och betedde mig så. Jag ser allt från ett annat perspektiv nu, visst jag är ledsen att det tog slut. Men som tidigare skrivit så vill jag att vi ger det en sista chans. Kram 

var detta rätt och hur kommer han reagera? 

orkade inte läsa vad du skrev till honom, så det var för långt och dåligt formaterat. men, jag tänker att en paus är mer effektiv om man inte umgås så jävla mycket som vänner under tiden. sen, en paus innebär i regel att man gjort slut men att en eller båda parterna inte vet det än. det behöver inte vara så, men i regel är det väl det.

öh, typ. jag vet inte. fundera över anledningarna till att ni bråkat mycket, fundera på om det är något som kommer förändras. om inte så kommer det nog inte förändras. då är det kanske lika bra att göra slut.

Känns mer som att du behöver arbeta en del med dig själv innan du träffar en partner, att bli arg på sin partner för att denne vill umgås ensam med sina vänner låter jobbigt tycker jag. Både för dig som lidet av det och den partnern som du hindrar. Jag tycker du ska lägga förhållandebiten på hyllan och satsa på att läka dig själv så att du i framtiden kan ha vettiga relationer.

Spana också in:


FruLiten: Känns mer som att du behöver arbeta en del med dig själv innan du träffar en partner, att bli arg på sin partner för att denne vill umgås ensam med sina vänner låter jobbigt tycker jag. Både för dig som lidet av det och den partnern som du hindrar. Jag tycker du ska lägga förhållandebiten på hyllan och satsa på att läka dig själv så att du i framtiden kan ha vettiga relationer.
Tumme upp

ängelisnö: Han vill ju bara ta en paus för att hitta tillbaka till mig.. ska jag smsa, ringa eller låta honom vara så han saknar mig.
Du ska låta honom vara eftersom han bett om en paus. Det är viktigt för dig att stärka dig själv så pass mycket att du kan tillföra ditt logiska tänkande i din relation, dvs det är väldigt lätt att tänka hur man ska bete sig och vara, men när det väl gäller är det inte helt ovanligt att man aggerar på ett annat sätt. Om någon inte vill vara med dig, måste du acceptera dens val. 

ängelisnö: Varför får jag inte kasta halsbandet jag fick av honom,  och varför vill han inte slänga breven med kärleksförklaringana från mig? Kan även tillägga att vi hade sex två timmar efter han gjort slut.
Jag antar att du får göra vad du vill med dina gåvor, likadant gäller för honom. 
Hade också sex en gång strax innan jag valde att be om en paus med min första pojkvän, för att jag innan samlaget kände att det var rätt, men efteråt kände att det var egentligen inte alls rätt. Du äger inte en person i ett förhållande för att ni har samlag, det hindrar inte en person att lämna någon. Att dumpa någon direkt efter sex kanske kan ses omoraliskt, men det hindrar inte en från att göra slut. 

ängelisnö: Han vill ju bara ta en paus för att hitta tillbaka till mig.. ska jag smsa, ringa eller låta honom vara så han saknar mig.
låt honom vara, fokusera på dig själv. du kan inte påverka andra människors beslut men du kan påverka dig självochditt sätt att tänka. att du jobbat länge med dig själv tillsammans med en terapeut betyder inte att du "jobbat med dig själv så nu är du klar" utan att du kommit en bit på vägen. att han inte vill vara i ett förhållande där man bråkar mycket är förståeligt. har han bett om en paus, ge honom space.