Forumet - vill hitta tron på gud

vill hitta tron på gud

1216 0 105
jag tror jag vill bli kristen. jag är svag och jag behöver religion men jag kan bara inte förmå mig att faktiskt tro. jag vill hitta gud, hur kan jag göra detta? någon kristen som kan ge tips eller be för mig? :S tips på litteratur som kan hjälpa mig? borde jag ge "the dawkins illusion" en chans? älskar dock dawkins så tror jag skulle hata den boken bara för att :S men finns det någon annan övertygande bok som kan få mig att faktiskt tro på gud? eller kan du övertala mig? jag är seriös!

Spana också in:

Hovnarren:

Utveckla!


mår inte bra. känner inget hopp inför framtiden. är väldigt likgiltig.

jag tror alltså inte att jag själv kan ta mig ur det här men gud är ju allsmäktig osv. så om jag faktiskt trodde på honom så skulle det nog kunna hålla mig uppe. då skulle jag ju med andra ord få tillbaka hoppet och kunna tro att saker kan vända ifall jag ber, är avhållsam och allmänt godhjärtad
Valferedir:

Jag har aldrig läst en sådan trollbindande bok under hela mitt liv.


Då har du antagligen inte läst tillräckligt många böcker.

soimpolite:

mår inte bra. känner inget hopp inför framtiden. är väldigt likgiltig.


Nu vet jag iofs. inte om du är helt seriös, men, vi får väl utgå från det.

Det blir bättre om du gör något åt det. Oavsett om man tror att det är Gud som hjälper en eller inte så blir saker och ting bättre när man bara tar sig tiden och försöker förändra dem. Svårare än så är det oftast inte. Att överlåta ansvaret över ditt liv till ett övernaturligt väsen som kanske inte ens existerar, hur dumt låter inte det på en skala?

soimpolite:

då skulle jag ju med andra ord få tillbaka hoppet


Man kan inte alltid ha hopp, för framtiden, mänsklighet, en själv osv., inte ens som kristen.
soimpolite:

jag tror jag vill bli kristen. jag är svag och jag behöver religion men jag kan bara inte förmå mig att faktiskt tro.


Är det inte det som är poängen med religion? Att man ... ehm ... möter Gud och börjar tro? Om man känner sig "oförmögen att tro" kan det nog bli aningen svårt.

Sen, personligen anser jag väl att du kanske bör söka dig till filosofi snarare än religion ...
jag är seriös

Cacaoxo:

var inte du jude? :s


nej och isf hade jag varit judinna

Valferedir:

Jag började med att läsa nya testamentet eller bibeln


ska göra det men jag har svårt att tro på det övh. känns inte som att jag kmr bli kristen av att läsa bibeln. är för kritisk. hade däremot varit bra om ngn kunde argumentera för vrf bibeln är guds ord då jag tvivlar på att det ligger mkt sanning i den.

Moderkakan:

vill du det


vill bli kristen ja
Följ med mig och min sekt ut på min farm i sommar där ska träna upp oss å förbreda raskriget, tänk helter skelter, vi ska döda några vita och misstänkligöra invandrarna och sedan vänta på att de segrar men deras makttillträde blir kortvarigt för sen kommer vi eller snarare jag att ta över. [cool]