Forumet - Vill inte dö, vill bara inte leva

Vill inte dö, vill bara inte leva

491 0 15
Jag har insett nu att jag egentligen inte vill dö men jag vill heller inte leva. Jag tog en överdos men dog inte (obviously) och efter det insåg jag att jag inte vill dö på riktigt, jag vill bara inte leva. Jag vet inte om ni förstår men jag orkar inte med mitt liv och vill bara pausa livet liksom. Bara sova tills jag orkar leva mitt liv.  Det är svårt att förklara. Nej jag är inte deprimerad, utredde det hos bup och dom sa att jag inte va deprimerad och att jag inte behövde utredas vidare typ. Hur ska jag göra för att få tillbaka livslusten?

Spana också in:


Chocolatemustache :
Lite svårt att resa bort när jag bara är 14. Jag började gymma men det blev inte bättre för det 
Sitter i en någorlunda liknande sits. Först och främst, om du tar droger, bli kvitt med dem. Det kommer kännas bättre i längden. 

Däremot tycker jag ändå att du borde försöka göra nya saker. Även om du inte kan resa kan du försöka träffa nya personer eller hitta något roligt fritidsintresse. 

Chocolatemustache : Varje gång jag har gått och pratat med en kurator så blir jag stressad, jag har försökt att inte bli det för jag vill ju ha hjälp jag vill inte känna som jag känner men det går liksom inte så jag tror inte att en till kurator skulle hjälpa så värst mycket
Det kan vara svårt att öppna upp sig inför en kurator. Det är ju inga lättvindiga ämnen man talar om direkt. Kanske ni har tagit det för snabbt? Skulle det kännas lättare för dig om du sa som det var, att du blir stressad av att prata om dina problem?

Tänker bara att det är så klart du inte ska ha det som du har.. och kuratorer/psykologer är ju utbildade för att hjälpa. Det kanske är svårt att hitta den hjälpen själv. Pratar du med vänner/familj om dina problem?