Forumet - vill inte ha något beroende men vill testa detta värt?

vill inte ha något beroende men vill testa detta värt?

2495 0 19

Spana också in:

Nikotinfritt har jag aldrig testat men lös utan nikotin låter väldigt ovärt. Vad är det nu fjärde tråden du gör om snus danne? Om du verkligen är sugen på snus så köp en stock Göteborgs Rapé XR vit, den är bättre för nybörjare.

En del nikotinfria snus innehöll tidigare vissa stärkelser som agerade frätande på tandköttet och var därmed kroppsligt "skadligare" än vanlig snus. Den enda anledningen jag kan se till att ta nikotinfritt är om man vill dra ner på sitt snusande eller konsumera koffein på ett annat sätt en kaffe...
Det är en jäkla skillnad på att prova snusa o röka en gång och att sen använda det fler gånger. 
Att röka o snusa är bara jävligt korkat eftersom det är beroendeframkallande och då kommer du ångra dej så jävla mycket.
Ta och gå runt till folk du ser snusar o röker och ställ frågan om dom tycker att du ska prova och sen frågar du om dom ångrar att de en gång började och om de skulle idag vilja sluta. Jag vet svaret men vet du???
Alla snus som är XR är bra nybörjar snus, vill man testa på snus så brukar problemet vara att man antigen får nikokick eller att man avskyr smaken. Då är XR perfekt. Kompakta prillor, bra smak och rinner ej. Har man problem med tobaks smaken kan man även snusa XR Catch. Men i snus kungens namn skippa Kaliber även om det är billigt.
Snus och cigaretter är onödigt och det är bara en kostnad för de som använder det. 

Vet inte riktigt hur många påsar en innehåller, men låt oss säga att du kanske kommer använda upp 1 snus-ask på 1 vecka. Om du då köper 10-pack för 185kr så räcker de 10 veckor. 

Och om du då vill köpa nytt varje gång du använt upp allt och du gör det under ett år så kommer du behöva betala ca 1850kr bara på snus. Något du kunnat använda till något helt annat. Visserligen är detta ett väldigt billigt snus

Och ännu värre är det om man blir beroende och köper de som är dyrare. De med nikotin. 

Till exempel General G.3, ett 5-pack kostar 204kr. Så 408kr för 10 om vi jämför likadant som ovan. Det är liksom ca 4080kr på snus under ett år. 

Lägg pengarna på något vettigt istället. 
Tycker de är onödigt att ens testa, även om det är nikotinfritt. Jag snusar på heltid och ångrar det stort, är så mycket pengar som bara försvinner. Det är många som tror att det inte är någon fara om man bara testar nån gång. Men även om det är nikotin fritt så leder det antagligen till att du testar fler gånger och senare så kommer du att snusa på heltid, och sen när du väljer att sluta så märker du att du har blivit beroende.