Forumet - Vill inte ha tandställning

Vill inte ha tandställning

2734 0 27
Hej jag har ett litet problem! Jag har förr haft tandställning i hela sex år och har äntligen kommit ifrån den sedan tre år tillbaka. Men nu vill läkarna sätta in en igen, sedan ska de operera mitt överbett och sedan ska jag ha tandställning även efter det! :'(

För det första är jag rädd för bieffekterna, hörde om en tjej som opererade käken och var svullen i fejset i ett år. Och du kan bli avdomnad i munnen permanent.

Jag har liksom aldrig haft några killar efter mig för att jag alltid har varit lite fulare än andra. Men nu har jag äntligen börjat se jättebra ut. Så nu står killarna nästan på rad. Har en kille på G just nu, men jag är rädd att han kommer sticka så fort han ser mig med en fet tågräls på tänderna.

JAG VILL INTE HA TANDSTÄLLNING ELLER OPERERA MIG MEN MAMMA NÄSTAN TVINGAR MIG!!! Jag menar visst när jag är gammal kommer jag få problem med käken, men då har man redan smakat på livets goda och kan lika gärna äta mos. Jag vill vara vacker nu och föralltid, jag vill inte bli snygg först vid tjugo.

Och tandställning passar mig verkligen inte, jag liknar ett jävla miffo med det!![shake]

Jag skickar med en bild så kan ni se hur jag ser ut nu![blush]

Spana också in:

Hur gammal är du? Hur mycket pengar har din familj? Utomlands, t.ex. i England och Frankrike finns det sätt att eventuellt lösa det här utan operation och i stället mestadels med tandställningar som inte syns. Det beror lite på hur gammal du är och hur stort problemet är.

Är det samma läkare som behandlat dig i 6 år som nu föreslagit operation? Har de "misslyckats" med behandlingen och kommit fram till att de nu måste operera - i så fall tycker jag att det verkar vara en indikation på att de inte vet vad de pysslar med. Eller är det så att den tidigare behandlingen med tandställning gjordes med operationen i sikte?

Jag tror att man numera kan få behandling i annat EU-land och ändå få ut det på tandvårdsförsäkringen men att skillnaden är att man då först måste lägga ut alla pengar själv och sedan ansöka om återbetalning.

Vad är det för problem de nämner om du inte gör behandlingen? Det största problemet som kan komma av överbett är sömnapné i min mening.

Du skulle också kunna gå och få en "second opinion", som man säger, hos en annan läkare/tandläkare för att se om de säger samma sak. Man får väl välja tandläkare och ändå få ut på försäkringen, är det inte så?

Läs även på
min sida om tandställning om du är intresserad.
jag är sjutton och min mamma har inte mycket pengar, hon har två jobb. och pappa vägrar betala så länge hans fru finns med i bilden. Jag hade tågräls i sex år på låg - mellanstadiet och då fick jag även gummiband, men det hjälpte inte. så nu vill de operera både för att fixa utseendet men även hälsan. men jag kan leva med sömnapné och tvingas äta mos när jag är 80. mina tänder ser bra ut nu och det är inte många som lägger märke till mitt överbett.

Så jag ser det som en onödig sak, att jag ska behöva genomlida nästan tre år till med ångest och önskan att slita av mitt ansikte.
om du inte vill ha skeva tänder men ändå inte tandställning så har jag det perfekta knepet. sätt in tandställningen först, sedan går du till en smyckesaffär, där kan de hjälpa dig att fästa diverse diamanter och smycken, ringar osv. visst, det blir lite dyrare men du kommer ha ett skitsnyggt par grillz (känd accessoar inom hip hop-kulturen) och när tandställningen tas ut, ett perfekt leende! lycka till!
peachiiie:

jomen som jag sade, jag ser ut som ett miffo i tandställning och jag vill va snygg nu, inte först när jag är 20, då e det redan försent


äh okej, jaja. hade tandställning i två åå, tog bort den nyss och mina tänder är awesome nu så ja tror ändå det är värt det.
peachiiie:

problem


Tungt, men det är värt det. Jag hade från att jag var 20-23, vilket förstås inte är det roligast, men med facit i hand är det klart värt det. Visserligen är det kul att se bra ut när man är ung, men om du sedan måste skaffa tandställning i alla fall som gammal, kommer du ju inte ha din ungdom att balansera det med.
volleyfantasten:

Livet e ju inte direkt slut vid 20


nej när man är tjugo är folk inte lika ytliga och går inte efter utseendet, men jag e så jävla trött på att bli mobbad för tandställning och jag vill ha kille nu. och ingen kille tycker det är sött med tandställning... eller?[confused]
peachiiie:

nej när man är tjugo är folk inte lika ytliga och går inte efter utseendet


det där köper jag inte. folk är och kommer alltid att vara mer eller mindre ytliga oavsett ålder. e väl snarare att folk börjar fatta att det finns mer än ett bra yttre när man blir äldre. känns ganska desperat att skippa något som kommer gynna än resten av livet bara för att man vill ha kille just dem 2-3 åren man har det. en tandställning e ju inte heller något man har för alltid så folk borde kunna förbise den.
isola:

Slipp då. Men då får du gå med fula tänder 4 lajf.


det är ju det som är grejen, jag har inte snea tänder, den enda anledningen till att de vill sätta in tandställning är för att förbereda mina tänder på att käken ska opereras. nåt sånt sa dom. så nej jag kommer inte ha snea tänder 4lajf men ett överbett som knappt syns. suck on that[y]