Aviseringar
Rensa alla

vill inte simma med klssen


Ämnesstartare

vi ska snart bada med klassen och jag börja i denna klassen för ett halv år sedan. jag mår väldigt dåligt över min kropp och jag HATAR att visa mig i bikini. jag tycker att jag är ful och tjock medans ALLA andra i min klass är väldigt smala mm. Jag har kompisar och så i min klass men jag tycker det är så jobbigt ändå. jag har också problem med mina öron så jag får inte doppa dom men det är inget jag kan skylla på förutom att jag inte kan simma tex ryggsim. våran idrottslärare är ganska sträng och hon kommer inte låta mig skippa det bara för att jag inte gillar min kropp. jag vill inte heller skippa hela lektionen (om jag inte är "sjuk") för då kommer det upp med mina föräldrar och jag orkar inte sitta och prata om att jag är ful för dom hade bara försökt få mig att göra det ändå( men dom hade ju pratat med mig och säga att jag är fin och så). Men jag bryr mig inte om jag får F i idrott. jag går ändå bara i 6:an så aa. men jag vill verkligen inte har sån ångest. 


   
Citera
Ämnesetiketter
Kneg
 Kneg

Ja du, simprov är det varje år upp till nian. Antingen biter du ihop eller så går du ut med ett F i idrott i nian. Your choice.


   
SvaraCitera

På min skola är det så att om vi inte simmar under lektionstid brukar vi få "simläxa", alltså att man får åka till simhallen och simma på sin fritid, och sen får någon badvakt kolla av att du kan simma. Badvakten får skriva under att du kan/inte kan simma och sen är det bara att lämna lappen till idrottsläraren.


   
SvaraCitera

Om du inte F:ar andra ämnen, samt har okej/bra betyg och inte siktar in dig på en linje eller skola med hög antagningspoäng så skulle inte 10p göra jättemycket för meritpoängen i nian 


   
SvaraCitera

Jag tycker du ska brösta ett F i idrott om du ändå inte bryr dig om idrottsbetyg, eller åtminstonde be läraren att dela upp er klass (tjejer och killar separat) under simlektioner om det skulle kännas mindre nervöst att bada då. Låter i och för sig som att problemet ligger i att du jämför dig med andra tjejer snarare än att du bryr dig om vad killar kanske tänker, men vad vet jag. 


   
SvaraCitera

Skit i det om du inte alls känner dig bekväm med det, vad man får för betyg i idrott är egentligen inte hela världen, iaf inte om man har hyfsade betyg i övriga ämnen så se till att satsa på de andra ämnena istället!!;)


   
SvaraCitera

Du ska verkligen inte skippa lektionen! Kan förstå att det är jobbigt men tänk på att det alltid finns nån som avgudar din kropp. Dessutom är det inte om man är supersmal eller inte som spelar roll utan om man ser hälsosam ut osv. Lm din klass känner dig komemr de ju inte vry sig eller döma. Jag lovar att det inte kommer bli så hemskt som du tror


   
SvaraCitera

Ta baddräkt så trycks magen in lite extra


   
SvaraCitera