Forumet - Vill inte tillbaka till jobbet

Vill inte tillbaka till jobbet

508 0 29
Hej

Jag jobbar som telefonförsäljare för ett företag. Jag har efter fyra dagar nu insett att detta är det värsta jobbet en människa kan ha. Åtminstone känns det så för mig. Jag vill sluta. Men problemet är att jag inte vill gå tillbaka dit överhuvudtaget och uppsägningstiden ligger på två veckor. Då måste jag minst jobba tre pass i veckan på tre timmar vardera. Men till och med det är alldeles för mycket. Jag vill inte ringa hem till någon och störa någonsin igen. Jag känner mig riktigt äcklad när jag ringer för allt blir bara falskt och sedan skall jag försöka sälja en massa strunt också. Hemskt är det. Jag klarar inte av att gå in i rollen som försäljare.

Jag har några kompisar som helt enkelt struntade i att gå tillbaka till jobbet. Men kan man verkligen göra så? Arbetsgivaren vill ha ett skriftligt avtal på att man säger upp sig och det betyder att jag måste gå dit och jobba igen, men det vill jag verkligen inte. Jag mår psykiskt dåligt när jag är där, på grund av att det är så deprimerande och man känner sig så påträngande och onödig.

Vad tycker ni att jag ska göra?

Tack för svar

Spana också in:

Säker på att de inte skulle gå med på direkt uppsägning? Känns värdelöst för dem att ha en försäljare som inte vill sälja :S

Fråga ifall du kan sägas upp på stört. Bryr du dig inte om att kunna använda chefen som referens i framtiden är det bara att sluta gå dit.
Men vad blir det för konsekvenser om jag bara slutar gå dit överhuvudtaget? Det är denna lösning som känns mest lockande, men även som den, så att säga, fegaste lösningen. Även om det är ett skit jobb, så har jag åtagit mig denna uppgiften, och jag har lärt mig att det man tar för sig det skall man även slutföra. Men sedan handlar det även om moral. Jag anser att arbete som telefonförsäljare är omoraliskt, och jag har även lärt mig att omoraliska handlingar aldrig skall tas i akt.

Så då uppstår dilemmat. Omoral mot det jag lovat? Vad är viktigast anser ni?
Pellemede:

uppsägningstiden ligger på två veckor.


Förklara för din chef hur dåligt du mår av att vara där så förstår nog han/hon.

Pellemede:

Jag känner mig riktigt äcklad när jag ringer för allt blir bara falskt och sedan skall jag försöka sälja en massa strunt också. Hemskt är det. Jag klarar inte av att gå in i rollen som försäljare.


Har full förståelse för att du känner så. Jobbade som telefonförsäljare i ca 4 månader. Känns som att jag har tur som slapp undan med åtminstone en liten del av själen i behåll.
Pellemede:

Så då uppstår dilemmat. Omoral mot det jag lovat? Vad är viktigast anser ni?


Du har en sund inställning då du anser att man bör slutföra det man påbörjat[y] Ett jobb är faktiskt ett jobb. Därför kan det vara bra att gå dit, göra dina sista pass så kan du vara nöjd med dig själv att du ändå försökt och gjort ditt bästa, sedan att telefonförsäljning inte var något för dig är en annan sak.

Hur omoraliskt är egentligen ditt jobb? Du ringer och stör folk i 30 sekunder, vill dom inte lyssna på dig kan dpom bara lägga på luren. Finns ingen du ringt som tänker på dig tio minuter senare så jag har väldigt svårt att tänka mig att någon på allvar blir lidande.