Forumet - Vill klicka hem en kokbok

Vill klicka hem en kokbok

1589 0 37
Sitter och slösurfar (internetfönstershoppar) och är verkligen sugen på att inhandla en kokbok - men jag vill inte betala 300 spänn för massa invecklade recept á Gordon Ramsay som innehåller typ bläckfisklever och svåra såser. Jag vill ha en vettig kokbok med recept folk i min ålders- och intressegrupp (fattiga men matglada studerande) skulle ha nytta av.

Typ recept på bröd.
Och goda (men enkla och billiga) pastasåser.
Och såna saker.

Finns det någon sådan bok tryckt, eller måste jag skriva ut allt jag skulle vara intresserad av från nätet och ha ett litet färglöst häfte istället för en färgglad fin bok? [sad]

Spana också in:

Brk g:

alla recept kommer att avslutas med frasen "Det äger."


Den ska vara seriös men lite humoristisk, med många bilder och bilder på varje receptresultat!! Kan du sånt, va? [mad]


Grief:

rutiga kokboken


Gissade nästan det. Men den har inga bilder. Halva glädjen ligger ju i att se hur det INTE kommer se ut när du kämpat klart!
Ögon i en plåthink:

Alltså. Palla. All mat kan man göra på känn, typ.


Jag lagar oftast mat på känn. Men det känns inte riktigt hemtrevligt utan en fin bok man kan bläddra i när man inte riktigt vet vad man ska laga. Speciellt när man är fattig och pluggar och inte riktigt har tid. Och fantasin inte räcker längre än till typ, nudlar.

Är inte Stringis och Ensamvargen också veganer? För ni veganer tycks aldrig ha slut på inspiration, minsann. Ni kan minsann koka ihop precis vad som helst [mad] Jag har för mycket kött som kluddar ihop mina imaginationsartärer...
timeisrunningout:

Gissade nästan det. Men den har inga bilder. Halva glädjen ligger ju i att se hur det INTE kommer se ut när du kämpat klart!


sant, med bilder blir det "roligare"
jag har en gammal hemkunskapsbok jag följer recept ifrån, busenkelt
annars är nog det bästa faktiskt att skriva ut recept från internet, eller skriva av om man inte har skrivare
jag har en anteckningsbok där jag skriver ner om jag hittar något kul recept
Ögon i en plåthink:

Bröd är roligaste grejen att göra på känn!


Jag kan laga i princip vad som helst utom bröd! Scones på sin höjd, men bröd, jag blir en sån fåntratt när det kommer till brödbak, allt jag vet är att det förmodligen ska vara lite mjöl i, och sen lär jag stå där som ett fån och bara "va, kommer det inte ut färdigskivat?". Men det vore underbart att kunna laga bröd! Med lite morotsriv i kanske. Och någon slags honungsmarinad penslat på.
timeisrunningout:

Är inte Stringis och Ensamvargen också veganer? För ni veganer tycks aldrig ha slut på inspiration, minsann. Ni kan minsann koka ihop precis vad som helst [mad] Jag har för mycket kött som kluddar ihop mina imaginationsartärer...


skillnaden är att de inte kan ha animaliska produkter i maten

vissa kanske blir inspirerade av att tvingas vara mer medvetna om vad de stoppar i sig, men rent krasst har veganer färre möjligheter.

kött är nyttigt och bra att äta och man blir inte dum av kött. det är dock inte långsiktigt hållbart för mänskligheten att äta kött.
timeisrunningout:

Är inte Stringis och Ensamvargen också veganer? För ni veganer tycks aldrig ha slut på inspiration, minsann. Ni kan minsann koka ihop precis vad som helst Jag har för mycket kött som kluddar ihop mina imaginationsartärer...


Nä. De är inte veganer, men de köper bara veganskt. De dumpstrar! Dumpstring är en superawsome matlagningsinspiration. Ba', oj, nu fann vi detta. Vad kan vi göra av det. En dag hittade vi färsk ingefära och kokosmjölk, och morot. Blev god gryta tillsammans med övriga grejer som fanns i skafferi + kyl. En dag hittade vi löjeväckande mängder banan, och mjöl. Paj och bananöl och fruktsallad.

Grundrecept på bröd! Man kan byta ut degvätskan mot mixade bönor, eller vad man vill. Man kan ha i vilket mjöl man vill. Vilka frön och nötter man vill. Man kan ha i frukt, och grönsaker. Roligt!
Recept på pastasås:

Stek lök av valfri sort. Krossade tomater är bra. Morot är bra. Ha i andra saker du har i kylen, också. Jag gillar att krydda med timjan och vitpeppar och svartpeppar, bl. a., om såsen är tomatig. Ska den smaka curry gör jag inte den, för jag har tröttnat på curry. Mår illa vid tanken på curry. Nu mår jag väldigt illa, och fick magkramp också. Skall lägga mig på sängen en stund.