Forumet - vill lära mig franska

vill lära mig franska

1478 0 30
har läst tyska sedan 6an och har genom åren verkligen ångrat att jag inte valde franska. har precis börjat gymnasiet och jag kan inte välja till det. kan man ta franskkurser vid sidan om? hur mkt kostar det? eller hade det varit bättre att flytta till frankrike, bli förstådd på engelska och ta franskkurser där? ngn som gjort det? tror ni att det skulle fungera att jobba som au pair men tala engelska och sedan försöka med franska efter hand?

vet inte hur jag ska göra, vill gärna bo i frankrike ngt år och jag är inte så pigg på att plugga det nu om det ändå skulle gå mkt snabbare att lära sig det där. hur lång tid tror ni att det skulle ta att lära sig franska om man flyttade till frankrike och pluggade det där samtidigt?

Spana också in:

Torftig:

Kan du inte välja att läsa franska som ditt individuella val under tvåan och/eller trean?


verkar inte som det, men ska så klart kolla upp det nästa år. men det ser ut som att det inte kmr gå [sad][sad]

HelylleHerman:

varför vill du lära dig franska?


tycker det är vackert och skulle som sagt vilja bo i frankrike ngt år

ont pls
Bästa sättet att lära sig är absolut att umgås med fransktalande - alltså är det ultimata att flytta till Frankrike. Dessutom är inte fransmän särskilt pigga på att tala engelska, så man är rätt tvungen att försöka göra sig förstådd på franska.

Sedan så är, i alla fall de kurserna man får i skolan, ofta kurser i franska inriktade på den skriftliga delen. Alltså stavning, grammatik och sådana saker. Detta är såklart bra att kunna, men det är ju den muntliga delen man vill kunna först och främst då denna är det man lär få störst användning av.
Black Grail:

Det är jävligt tråkigt


Det är ASroligt att kunna göra sig förstådd på ett annat språk än engelska. Fransmännen börjar lära sig att engelska är viktigt men de är inte alls lika bra som tex svenska ungdomar, och har mycket svårare att lära sig, allt är ju dubbat osvosv.

Och franska är så fint.

Ont: Kanske bra att försöka läsa nån kurs på gymnasiet och få nån sorts grund, och sen flytta till Frankrike? Eller så blir man hämmad av det, kanske. Beror nog på hur man är som person.
Capture:

Dessutom är inte fransmän särskilt pigga på att tala engelska, så man är rätt tvungen att försöka göra sig förstådd på franska.


Jag vet, men ifall men inte kan någonting. Men då kanske det bästa skulle vara att åtminstone ta en grundkurs innan man flyttade, så man har något att stå på.

Capture:

men det är ju den muntliga delen man vill kunna först och främst då denna är det man lär få störst användning av.


Jo och jag undrar huruvida det spelar så stor roll hur mycket man kan när det gäller grammatik och sådana saker, alltså om man flyttar till ett land så bör man ju lära sig språket väldigt snabbt ändå? Hade varit kul på sätt och vis att lära sig tala först och sedan skriva etc. I skolan lär man ju sig i stort sett tvärtom, iallafall så som jag har lärt mig. Hade nog varit en utmaning också då jag alltid är så mån om stavning, grammatik och sådant, att bara få tala istället. Härma, det är ju så man lär sig sitt modersmål, så det borde ju gå.Black Grail:

inte särskilt många talar det


Värdelöst argument imo

daisy:

Ja, på internet. Livemocha.com


Ska kolla där senare, tack [smile]
soimpolite:

Men då kanske det bästa skulle vara att åtminstone ta en grundkurs innan man flyttade, så man har något att stå på.


Ja, det skadar ju inte i alla fall. Så att man åtminstone kan enkla fraser.

soimpolite:

Jo och jag undrar huruvida det spelar så stor roll hur mycket man kan när det gäller grammatik och sådana saker, alltså om man flyttar till ett land så bör man ju lära sig språket väldigt snabbt ändå? Hade varit kul på sätt och vis att lära sig tala först och sedan skriva etc. I skolan lär man ju sig i stort sett tvärtom, iallafall så som jag har lärt mig. Hade nog varit en utmaning också då jag alltid är så mån om stavning, grammatik och sådant, att bara få tala istället. Härma, det är ju så man lär sig sitt modersmål, så det borde ju gå.


Ja, jag tror att det är bättre att lära sig muntligt först för att sedan lära sig att kunna stava till orden och sådant. Tror absolut att man lär sig fortare genom att tala, lyssna och härma än genom att få sitta och traggla hur man böjer olika verb och ha någon som talar om för en att "såhär gör man och såhär stavas det här - om en vecka har du prov på allt det här".
Capture:

Ja, det skadar ju inte i alla fall. Så att man åtminstone kan enkla fraser.


ja, fast man skulle ju kanske i och för sig kunna lära sig en del grunder över internet.

Capture:

Ja, jag tror att det är bättre att lära sig muntligt först för att sedan lära sig att kunna stava till orden och sådant. Tror absolut att man lär sig fortare genom att tala, lyssna och härma än


Absolut. kan ju knappast tala tyska fast jag har läst det sedan 6an [rolleyes] hade antagligen kunnat mer om jag bott där i 1 år. Men då borde det ju fungera att flytta dit och inte kunna så väldigt mycket. Undrar bara om det skulle fungera att jobba som au pair eller ta kurser i både franska och sedan något annat ämne fast på engelska, så att man får tillstånd att ta CSN-lån. hade ju varit hur härligt som heslt. Egentligen går nog det mesta, man bara begränsar sig för att man inte orkar fixa saker.
Capture:

Ja, jag tror att det är bättre att lära sig muntligt först för att sedan lära sig att kunna stava till orden och sådant.


Njaa, för att veta hur orden ska uttalas måste man kunna läsa vokalerna.

soimpolite:

bli förstådd på engelska


De i Frankrike gillar inte att man talar engelska med dem, var där i våras och nästan alla ignorerade en när man pratade engelska med dem. Det är också många där som inte kan engelska.

Man kan läsa franska på medborgarskolan.