Forumet - Vill polisanmäla en som körde på mig idag, men hur

Vill polisanmäla en som körde på mig idag, men hur

986 1 20
Hejsan alla!

Idag när jag gick ut ur bussen med min familj (mamma, lillebror 7år och morföräldrar 70år resp 65år) för att korsa ett övervakat övergångsställe så kommer det en bil mot oss i minst 80km/h (iaf långt över 50km/h) på 50 vägen och ser oss allihopa gå över vägen. Eftersom att min morfar har problem med knäna så går han mycket saktare så jag var tvungen att hjälpa honom men den bilen som kom emot oss saktade inte ner förrän hon var en cirka 10 meter ifrån oss och slog på nästan tvärnit och sedan rullade snabbt mot oss tills hon var 1 meter ifrån och rullade med låg fart mot mig med mening så att hon slog till mitt högra knä.

Min mamma hade redan gått över och skrek till dom i shock vad de håller på med. Kärringarna i 50års åldern skrek tillbaka svartskalle, blatte och allt rasistiskt och könsord hon kunde komma på utan anledning och gasade därifrån.

Som tur är fick vi hennes registreringsnummer som är HYE 233 och jag undrar hur jag ska gå tillväga för att polisanmäla henne för både att hon körde på mig, rasism (vilket var väldigt onödigt) och fortkörning. Har hela min familj som vittne bara tyvärr och jag tänker verkligen inte låta denna galningen få komma undan!

Tack för alla svar!

Spana också in:

mrman:

Antagligen trollar du eller så var bilen falskskyltad för HYE233 skrotades 2002-07-01.


Ber om ursäkt det var registreringsnumret HYE 223 INTE 233 och den var grå.

Jag ska ringa polisen nu, uppdaterar senare hur det har gått, tack för all hjälp, er kan man lita på! [love]

Hur stor är chansen att jag vinner detta, jag menar, jag fick inga skador och mina vittnen är min familj vilket anses som opålitliga under en utredning(?)
Blivande_japan:

Det tror jag inte på, för bromssträckan är längre än så.


Jag tog körkort för 1 månad sedan så jag vet att bromssträckan är längre men jag vette fan hur långt ifrån det var men det kändes som 10m men kan ha varit 20m och lite längre, om jag stället mig på platsen kan jag peka exakt hur långt ifrån de var för polisen men nu när jag tänker efter så har jag lite svårt att tänka ut sträckan samt var jag lite arg också när jag skrev tråden vilket kan ha bidragit till en lite mer överdriven sträcka.

Men det där med att hon rullade fort när hon var ca 1 meter ifrån mig stämmer iaf på pricken, okej det kanske var tom 2 meter ifrån men inte EN CENTIMETER LÄNGRE. Det jag vill säga är att hon körde för fort, körde på mitt högra ben med mening samt skrek en massa rasistiska saker till oss fast att vi var helt oskyldiga, vi hade tom. ögonkontakt så hon kunde gått och väl bromsat i tid! Jag hade förstått ifall hon inte hade kunnat bromsa i tid ifall hon hade kört 110km/h.

Detta är inget skämt nej men tack för att du upplyste mig om sträckan så jag kan gå tillbaka och mäta den ungefärliga sträckan så att det inte låter som SC-FI för polisen. :)
Ring polisen och säg att du vill anmäla att du blivit påkörd (om hon åkte från platsen utan att förhöra sig om din hälsa så är det nog smitningsolycka vilket ses rätt allvarligt på). Polisens nummer är 114 14 för anmälningar och icke akuta ärenden.

Det kan bli svårt att bevisa att hon kört för fort, det är svårt för det mänskliga ögat att bedöma så höga hastigheter. Ofta blir man lurad av hur bilen låter och att föraren kör ryckigt, det ger intryck av att de kör fort fast de kanske inte gör det.
Rasism är inte olagligt.
Tickstart:

va, berätta!


Var inget allvarligt. Gick över ett övergångsställe vid ett trafikljus och samtidigt som jag hade grönt har ju de som ska svänga höger grönt. Då kommer det en bil snabbt åkande bortifrån som inte alls verkade medveten om att jag fick gå samtidigt så när han väl fick syn på mig hann han inte bromsa helt och körde på mig lite smått på ena hälen.

Hade inte tänkt anmäla men eftersom idioten stannade och drog ner rutan och frågade om jag försökte ta livet av mig så ogillade jag denna man väldigt starkt. Tog reggnumret och anmälde men eftersom det inte fanns några vittnen och han nekade när polisen kontaktade så blev det inte mycket mer.
Tickstart:

ta lagen i egna händer nästa gång man, sånt där gör mej pissed


Hade det hänt för några år sedan när jag var en mindre harmonisk människa hade jag nog slitit ur honom ur bilen och hoppat på honom men jobbar inte så längre. Vilket kanske är tur i såna lägen.Tickstart:

vad sa du till honom när han vevat ner rutan?


Minns inte exakt men något om att jag inte behövde försöka för det verkade han ju göra åt mig, sen förklarade jag för människan att han ska stanna för mig i såna lägen. När jag sen gick bakom hans bil för att ta numret drog han i väg i en jävla fart men hann få det. Synd att det inte blev nåt bara. Men förhoppningsvis har han lärt sig att vara mer försiktig i såna lägen iaf.