Forumet - vill ta diagnos för add/adhd, mamma säger att jag bara är lat i skolan

vill ta diagnos för add/adhd, mamma säger att jag bara är lat i skolan

677 0 6
Hej! Jag har ett litet problem.

Ända sen jag var yngre så har jag alltid varit dålig i skolan och med en syster som alltid varit bra så blir det inte direkt bättre. Jag har till exempel kunnat plugga flera timmar om dagen i veckor för ett prov och sedan knappast fått ett E (speciellt i biologi, matte, fysik, kemi och sånna ämnen). dom ända ämnerna jag är bra på är kreativa som bild och slöjd.

Här är några av dom grejerna som jag märker av i skolan, jag går btw i 9an:
Jag kan inte plugga på 2 prov samtidigt utan måste välja ut det viktigaste att plugga på och fokusera på det annars blandar jag ihop grejer.
Jag måste alltid röra med grejer eller måla för att annars känns det som att mina händer kommer explodera, samma sak med att jag alltid måste skaka benet.
svårt att komma ihåg vad läraren säger och måste fråga om och om igen.
slarvfel på det mesta för att jag missar mycket av det som står eller så syns det inte av mina ögon typ.
på lektionerna får jag panik om jag inte får prata och ett plus med detta är att jag räcker mycket upp handen men brukar få fel på det mesta.
svårt att hålla på med samma sak länge och vill ofta byta, som att jag inte kan lägga mykcet tid på samma ämne i skolan. 
läxor och prov blir svåra för att jag inte orkar att lyssna tillräckligt länge
behöver ofta ställa mig upp och gå runt i klassrummet
Inget filter på vad jag säger och pga detta kan många ta illa upp av nått jag sa och inte tänkte på
I till exempel prov hoppar jag mellan olika delar och skriver ner det första som kommer till hjärnan, ingen organisation.
svårt att komma igång och bli klar med saker men lättare när man får en push i början och slutet, mitten är lättast.
Kan prata hur mycket som helst om grejer jag är intreserad av men inte få in t.ex glosor i hjärnan.
väldigt och jag menar väldigt svårt att få ner förklaringar på papper på prov men det finns i min hjärna

Detta är verkligen inte allt men det jag kom tänka på nu.

Mamma och pappa säger att jag inte försöker tillräckligt mycket och att jag helt enkelt är lat men det tror inte jag för att jag försöker så gott det går, finns det något sätt jag kan göra en diagnos utan mina föräldrar, iallefall i början? Eller har några något annat tips?

Tack!Vänd dig till elevhälsan på din skola, de vet mer om vem/vilka du ska kontakta och kan säkert ordna samtal med dig och vuxen från skolan. 

Diagnoser är alltid svårt eftersom det fortfarande finns ett stigma i samhället och är svårt att utröna om man inte är utbildad. Du kan ha ADHD/ADD, dyslexi eller inget av det. Professionell hjälp är att föredra eftersom oavsett vad dom säger, får man svart på vitt vad som gäller framåt. 

Spana också in: