Forumet - villka lag har bäst supportar i sverige?

villka lag har bäst supportar i sverige?

2583 0 21
Är för dåligt insatt i Fotbollen men skulle nog säga AIK.


Hockey:

Delvis Leksand:

Har ej varit på mycket Elitseriematcher sista tiden, så vill inte uttala mig för mycket. Men vi i Leksand, vi var bättre förr. Men om man tittar på historia, hur bra laget spelar osv. Har svårt att se Djurgårdare, FBK:are, AIK:are, HVfolk och annat löst folk ha samma tålamod och stå kvar som vi har haft i Leksand. Det har gjort ont många gånger, men vi står kvar oavsett passion.

Spana också in:

Om man ska se till dynamik (kraftfull sång) och flexibilitet är Djurgårdens publik rätt överlägsen - och har varit det ett bra tag nu - men det är svårt att se något som är mer hockey än en leksing. AIK har potential men består mest av fotbollsfolk och reptilhjärnor.

Rögle har - av någon anledning - rätt cool publik. Röststarka som bara den ibland.

I fotbollen står det mellan AIK, Hammarby och Malmö. Gnaget sjunger högst, bajen bäst och Malmö... är på g.

bumpar den här tråden.

AIK är bäst på alla plan.

Tifo: AIK-tifo har alltid varit ganska överlägsna på den fronten och känslan är att det kommer fortsätta så.
bubblare: Malmö FF

Ultras: Gnaget är bäst på även den fronten! SI(Sol Invictus) och UN(Ultras Nord) har enligt mig snyggast flaggor och bäst pli på läktaren. När det gäller bränningar(användandet av pyroteknik) så har SI(Sol Invictus) och UN(Ultras Nord) sprungit ifrån alla andra ultras-grupper i Sverige efter att det varit jämnt till en början. Även när det gäller flaggstölder av andra gruppers så är AIK både mest Aktiva och snor flaggor från dem mest betydelsefulla grupperna tex. Hammarby, Malmö, Djurgården. Hammarby är även dem väldigt aktiva när det gäller att sno flaggor men det är oftast från mindre lag tex. Degerfors, Västerås. När det gäller konfrontationer grupper mellan är AIKs grupper hårdast, SI sopade på UCS(DIF) och UN på UB(Hammarby) duktigt nu senaste året.

Firmor: Här behövs det inte någon större motivering, Firman Boys grundades först och har varit ledande huliganer sedan dess. Dock tror jag att hammarby har möjlighet att gå om AIK dem närmaste åren då deras yngre-firma Bajen Orphans(BO) spöat alla andra yngre-firmor den senaste tiden.
Tycker det finns dåligt med bra fans. Alltför många blandar ihop "bra" med "extrema". Arenorna där bäst stämning skapas är ju oftast där fansen kan motivera ett lika gott självförtroende som deras lag.

Att säga att t.ex. AIK har bäst fans i hockey, när deras snitt är så äckligt lågt att det är pinsamt, bara för att de som står i klacken är gapigare än på andra håll köper jag inte.

Eller som någon på Aftonbladet skrev om Djurgårdens fans, som gapar om "mesta mästarna"... som spelar i allsvenskan! Lite fel nivå att gapa om gamla minnen när det är långt ifrån säkert att laget spelar i Elitserien någon av de kommande säsongerna... känns ganska ogenomtänkt.

Det lag som jag spontant alltid haft uppfattningen har bäst fans är nog Leksand. Har aldrig varit och kollat i deras arena, men matcherna jag sett på tv och vad jag hört så verkar de bättre än de flesta.

Den här diskussionen fick mig att tänka på när Brynäs spelade försäsongsmatch mot AIK för något år sedan, och efter matchen när folket var på väg ut, då stod de på ståplats och skrek "VI HATAR LEKSAND!" (med glimten i ögat förstås), kunde inte låta bli att fnissa! [blush]
Schism:

De ligger en bit efter Djurgården i hockey, dock.


absolut, det kan jag hålla med om. Dock är jag mer fotbollsintresserad så jag valde att gå in på det.

tevepro:

Menar inte det. De drar klubbarna i smutsen när de slåss och förstör i klubbens namn.


Fast jag tror klubbarna varken vinner eller förlorar på att firmorna gör upp på annan ort, dem som går hade gått oavsett om AIK och DIF gör upp i en grusgropp eller inte. Annat hade det varit om det hade varit inne på arenan eller utanför så att civila hade blivit lidande.
kiver:

Fast jag tror klubbarna varken vinner eller förlorar på att firmorna gör upp på annan ort, dem som går hade gått oavsett om AIK och DIF gör upp i en grusgropp eller inte. Annat hade det varit om det hade varit inne på arenan eller utanför så att civila hade blivit lidande.


Trollar du nu? Klubben får dåligt rykte pga huliganer.
tevepro:

Trollar du nu? Klubben får dåligt rykte pga huliganer.


säger inte emot heller! det jag säger är att jag inte tror att klubbarna förlorar något på firmornas existens och att dem gör det dem gör på annan plats. Dem som älskar sin klubb bryr sig inte om vad firmorna gör någon annanstans och går på matcherna ändå.

Att klubbarna får dåligt rykte är en annan sak. Men jag tror också att många tycker det är ballt med huliganer och börjar gå på matcher därför