Forumet - Vinstintresse i köttindustrin bör det tillåtas?

Vinstintresse i köttindustrin bör det tillåtas?

4604 0 95
Dagens köttindustri är väldigt oetisk, främst på grund av att men hela tiden vill pressa priserna så mycket som möjligt. Så frågan är bör vinstintresse i köttindustrin tillåtas?
Senast ändrad 17 Sep 2014, 16:32 av André Vifot Haas

Spana också in:

Jag tycker frågan är felställd. Frågan är inte...

Jag finns nog inte: Dagens köttindustri är väldigt oetisk, främst på grund av att men hela tiden vill pressa priserna så mycket som möjligt. Så frågan är bör vinstintresse i köttindustrin tillåtas?
...huruvida vi ska ha vinstintresse i köttindustrin utan hur mycket extra vi vill betala för att äta svenskt kött. Hur ska svenska köttproducenter kunna matcha lågprisköttet från Danmark, Tyskland, Storbritannien och Sydamerika?

Som vi alla vet har Sverige världens bästa djurhållning.
och nä det handlar inte om åh söta varelser gulligull utan om levande varelser som  i ett fruktansvärt underläge utelämnade åt vår nåd som plågas under hela sina liv. det är fan inte okej och alla som tycker att vårt samhälle fortfarande ska se ut så bör vara allvarligt oroliga över sin mentala hälsa pga ni är inte friska.

S3ON:
folk 
isola:
alla människor med fungerande känsloliv

det är en social konstruktion att vi bryr oss om djur.


frågan om köttkunsumtion är en fråga om hållbar resurshantering, inte facking djurrätt. lol. och när det gäller kognitiv resurshantering så tar det mycket energi att motarbeta vår naturliga artchauvinistiska disposition för att kunna vidmakthålla en empati över artgränserna som är betingad av förlegade produktionsförhållanden och sedvänjor. därför kan jag tycka det är lite hyckleri att som miljövän värna djurrätten. man har inte riktigt tänkt igenom sakerna då.

isola: och nä det handlar inte om åh söta varelser gulligull utan om levande varelser som  i ett fruktansvärt underläge utelämnade åt vår nåd som plågas under hela sina liv. det är fan inte okej och alla som tycker att vårt samhälle fortfarande ska se ut så bör vara allvarligt oroliga över sin mentala hälsa pga ni är inte friska.

tänker mer på det dumma i att stoppa 10.000 helt ok goda kcal i ett djur för att kunna utvinna 1000 ganska goda kcal. tycker den aspekten räcker bra för att man ska vara principiellt emot köttkonsumtion.