Forumet - Vinter konditionsträning?!

Vinter konditionsträning?!

832 0 14
Förutom de dagarna som jag tränar handboll så brukar jag springa några dagar i veckan för att hålla uppe/öka min kondition, men hur ska jag göra nu på vintern!? För det första är det 20 minusgrader så man får ha 100 lager kläder på sig, och för det andra så är det AS halt ute, livsfarligt!
Det har aldrig varit några problem förut, då har jag sprungit på löpband på gymmet, men jag har inte längre råd att lägga pengar på det. Så, vad sjutton ska jag ta mig till för att behålla min kondition?
Var ute och sprang tidigare idag, - inga problem alls ju. Handlar bara om att klä sig rätt (dvs, så att man slipper 100 jobbiga lager).

Om du har en skog i närheten så är det inte fy skam att springa där heller. Är inte halt och blir extra jobbigt. Annars får du väl fixa sådana där dubbar, eller vad det kallas? [smile]

Spana också in:

Det är ju bara att gå ut och "svina" som man brukar säga i det militära. Jag själv springer ofta i kängor för bättre fäste, lite mer tyngd samt att kunna pulsa lite i djupare snö utan att bli alldeles blöt. Så länge det inte är så kallt så att man får ont i luftvägarna så är det inget direkt problem. Du kan även köpa en skyddsmask (gasmask) och springa i för att göra det hela lite roligare, dock kommer du att se ut som en idiot. Finns även "dubbar" du kan köpa och fästa på dina löparskor för bättre fäste, emellertid har jag ej själv provat detta och misstänker att de kan ge lite dålig löpteknik som kan leda till felbelastningar etc. dock är risken nog ganska liten.