Forumet - Virus på extern hårddisk?

Virus på extern hårddisk?

1992 0 25
Halloj, ursäkta det kanske redan finns en sånhär tråd men jag kunde inte inte hitta någon....

Har en fråga, till nån datakunnig för det är inte jag;)

För ett tag sen sa mitt virusskydd till att det fanns en trojan i datorn. När jag skulle rensa så stod det typ att "objektet kunde inte tas bort för det bytte namn". Och sen så har jag inte kunnat hitta viruset nåt mer. Jag antar att det är kvar i datorn nån stans??? eller hur blir det?

Så till frågan.. Jag köpte ny dator igår. Vill använda min externa hårdisk på den datorn. Men finns det nån risk med att använda den hårddisken på min nya dator eftersom den har varit kopplad till min gamla dator som hade virus? måste jag rensa hårddisken för att inte den nya datorn ska bli smittad?

SO GREAT OM NÅN VILLE SVARA[bigcheers]

Spana också in:

[smile]
ClaytoN:

du kan ju lägga över viktiga saker på en kompis externa hårddisk, och kolla med virusskydd ifall dem filerna är säkra.


ska jag söka igenom bara dom filerna som jag lägger över på min kompis hårddisk eller hela hårddisken innan?
För om jag söker igenom den externa hårddisken på min dator så hittar jag inga virus. betyder det att det inte finns nåt farligt där eller gömmer det sig nån stans? [confused]
Den största risk jag ser är ifall du laddat ned trojanen till hårddisken och inte vet vilken fil det är av dem så att du oavsiktligt dubbelklickar på den.
Att en trojan ska hoppa över och smitta ned resten av datorn enbart för att du kopplar in hårddisken ser jag som osannolikt.

Är det någon här som någonsin i praktiken sett en trojan lägga sig någon annanstans än i C/Windows, documents and settings och i autostart? D.v.s. någon annanstans än i C. Jag har inte sett det när jag gått igenom 50:tal hijackthisloggar.

https://www.flashback.info/showthread.php?t=699957
Tack för alla svar

DinGud:

Är det någon här som någonsin i praktiken sett en trojan lägga sig någon annanstans än i C/Windows, documents and settings och i autostart?


Jag gjorde en sökning från f-secures hemsida som hittade trojaner, men dessa kunde inte tas bort precis som förut. Däremot kollade jag vart de finns och de ligger på C precis som du säger. Rapporten visar inga virus, men det är filer som ej är genomsökta.
Dom filerna är 6 stycken i C:\WINDOWS\SYSTEM32
Är det dom filerna eller är det bara nåt som inte går att söka igenom?

tobias:

Ja har man f-secures skit så kan inte det ta bort virus, byter bara namn på dom, bättre med ett bra antivirusprogram.


Tips på bra antuvirusprogram? [smile]
Skicka upp rapporten då.

Bra antivirus är subjektivt. Det som alla verkar tycka vara bra, Nod32 finner t.ex. inte msn-trojanerna. Avira som jag tycker är bra har en del falskvarningar (alla på keygen) och jag har inte sett den i praktiken på msn-trojanerna. Kaspersky hade när jag körde det bra träff, men långsam scanning och var fjärde månad lyckades någon uppdatering krascha operativssytemet.

Bäst är att helt låta bli att installera trojaner i sitt system, detta genom att inte köra som A​dmin. I Vistas fall finns UAC.

Vid smitta, spara installationstrojanen och ladda upp den till ditt antivirusföretag. Man kan även analysera trojanen själv via Anubis och ta reda på var filerna lägger sig.
Därefter får man googla upp lösningen och ge en cocktail av olika lösningar.
Thundercracker:

Har de avancerat på några år till att vara ett bra program, från att släppa in mer än den blockerar.


Du har inte läst dom senaste testen från oberoende testföretag va? som utsatt NIS och NAV 2009 till bästa antivirusprogram och säkerhetslösning för hemanvändare. har alltid kört med NIS har aldrig haft några problem med det eller fått virus, fick bara virus då jag körde med F-secures internet security.
Thundercracker:

Det var ju ett frågande påstående, intressant trevligt för det företaget.

Men jag skulle vilja få lite källa på det, om du orkar bemöda dig att visa att jag kan sluta hata NIS.


det var amerikanska tidningen Pc world om jag inte missminner mig som hade testat det, och läst det från andra som testat men minns tyvärr inte vart.