Forumet - Vissa människor värda mer än andra?

Vissa människor värda mer än andra?

4079 1 105
Jag har tänkt på en sak... Man brukar ju säga att alla är lika värda, men stämmer det?

Person nummer 1: Den här killen/tjejen har allt. Han/hon är trevlig, tränar och har bra fysik, många vänner, pengar, snygg, pluggar och är allmänt smart och det finns ingen som har något ont att säga om personen i fråga.

Person nummer 2: Den här killen/tjejen har inte speciellt mycket... Han/hon är uppkäftig och otrevlig, en gigantisk ölmage, eftersom han är otrevlig och svår att handskas med har han inga vänner, ett kasst jobb så ont om pengar, en gris skulle se ut som en gud i jämförelse, gick knappt ur grundskolan och folk pratar skit om personen...

Så är verkligen människor lika värda? Kan man höja sitt eget värde? Jag vill inte ha något svar som t ex att gud älskar alla eller att det är själen som är viktigast.

Spana också in:

Ending Jon:

Det är upp till och var en och avgöra, tänker jag


Wanking BC:

Det är objektivt


Det är just därför jag frågar [crazy] För jag tror att dem flesta känner igen det här i t ex skolan, det är alltid någon som är bättre än sig själv och som har fler vänner eller något sådant
Så det säger du:

Person nummer 1: Den här killen/tjejen har allt. Han/hon är trevlig, tränar och har bra fysik, många vänner, pengar, snygg, pluggar och är allmänt smart och det finns ingen som har något ont att säga om personen i fråga.


låter som jag hihi fast minus "många kompisar"
Ingen kan värdera någon annan. Värdet på en person är exakt lika högt som personen själv uppskattar. En person som uppfattas som otrevlig behöver som person inte alls vara otrevlig utan misslyckandet med att framstå som from är kanske en hävdelsemekanism för att kunna bekräfta sig själv som bättre.
Den som har allt får bekräftelse från andra men känner sig knappast lycklig såvida personen inte kan bekräfta sig själv.

Vem är då mest värd?
Den otrevliga som vill leva och finner sig själv värd livets goda eller den lyckade som snyltar på alla andras tillgångar då denne själv inte känner att livet är värt att leva?

Personen är alltså lika mycket värd livet som den själv anser sig att vara.
Så det säger du:

Man brukar ju säga att alla är lika värda, men stämmer det?


ja det stämmer. människan ha rinte sitt värde uifrån vad han/hon gör och sättet han/hon är på, utan man är värd lika mkt för att man är just människa

sen an folk ha olika mkt värde i dina egna ögon då du känner folk olika bra o vissa har varit taskiga mot dig, men de är fortfarande lika mkt värda som människor, men inte individer i dina ögon