Forumet - Vit beläggning i hårbotten...

Vit beläggning i hårbotten...

2094 0 10
Har någon konstig vit, näst intill genomskinlig beläggning i min hårbotten, som flagnar om man skrapar på den. Under beläggningen är den normala hårbotten, och tar ingen skada utav skrapandet. Avkomman, dvs fjällen är små som dammkorn. Och om man har mjäll så är hudflagorna större än knappnålshuvuden och syns tydligt, sådana är inte "mina".

Torr hårbotten tänker ni. Men det lustiga är att min beläggning blir förvärrad om jag använder mjällshampoo, och använder jag shampoo för torr hårbotten blir det inte lika illa som med mjällshampoo, men sämre blir det. Har försökt med en gel för torr hårbotten, inte mycket att hurra för. Alla preparat kommer från Apoteket.

Vad ska jag göra? Vad har jag???

Spana också in:

Men då borde ju shampoot och gelen hjälpa någe? Visst stramar hårbotten inte efter användning av shampoot eller så, men den ger ju dock ingen effekt. Har läst om psoriasis i hårbotten men det verkar inte alls stämma in.

Det funkar som så, att om jag dushar med enbar vatten så är hårbotten bara så där torr. Användning av shampoo, helt valigt, milt eller för mjäll eller torr hårbotten förvärrar "beläggningen" och gör den tjockare.