Forumet - Vit Jul

Vit Jul

3866 1 51
Vit Jul handlar om att man, främst, för barnens skull tar en jul utan alkohol. För många barn är julen förknippad med alkoholen och dess effekter, mer på ont än gott. IOGT-NTO satsar därför varje år på att folk ska avstå alkoholen åtminstone under julhelgen.

Har ni planerat på att ta en vit jul i år?
Varför i sådana fall?

Om ni inte tänkt det, vad är anledningen till att ni inte gör det?

Senast ändrad 23 Dec 2014, 13:29 av André Vifot Haas

Lav: Ja (dricker inte alkohol annars heller)
Vi har alltid haft alkoholfri jul så länge jag kan minnas. Idag tar vi ett glas glögg (ej alkoholfri) på eftermaddagen och ett glas champagne eller två vid midnatt julafton/juldagen men då har de flesta av småbarnen somnat och sover sött.  Glad

För övrigt dricket jag väldigt väldigt lite alkohol resten av året. Någon öl då och då, lite vin till maten när vi har fest och någon god smaskig fin drink när det erbjuds.

Spana också in:


Lav:
Barn blir påverkade vid minsta lilla förändring då man märker det snabbt, särskilt barn som sett det förr. Oftast blir det fylla men enkel berusning kan påverka en också.
Nå, av ett enda glas blir man väl inte påverkad öht. Hur som helst slipper jag ta ställning, för det kommer inte att finnas några barn närvarande under mitt julfirande