Forumet - Vita prickar i mungipan

Vita prickar i mungipan

6220 0 23
Tjenare, jag upptäckte när jag borstade tänderna nyss att jag har vita prickar i mungiporna, är det här någon könssjukdom eller liknande, isåfall vad är det och hur får jag bort det eller har ni också såna här vita prickar i mungiporna?
Prickarna är inne i munnen, inte utanför och dom syns knappt i kameran tyvärr eftersom det bara är 5megapixel kamera jag använde. Men dom syns mer om man kollar med ögat.
Hjälp nån? Länk till bild under:

http://i55.tinypic.com/2yl4rc4.jpg

Spana också in:

Om de gör ont kan de vara något som kallas afte. Afte är elaka ljusgula munblåsor som kommer i munnen när man är stressad, när munslemhinnan är irriterad och när man absolut minst vill ha dem. Det finns inget medel som kurerar afte, men de som lider av afte brukar rekommendera tandkrämen Zendium som är extra snäll mot munnens slemhinna. Nyligen kom även en kräm man kan ha på blåsorna i munnen som lägger sig som en hinna över dem som kallas Aftex. Det går även att lokalbedöva dem med lite Xylocain-salva – men det smakar väldigt beskt.

Annars kan det vara vanliga förkylningslbåsor som är en liten infektion som vanligen läker ut sig själv inom ett par dagar :P

Om du är orolig kan du gå till doktorn, det kostar 140 spänn och är du under 18 är det gratis.
Hampie:

Om de gör ont kan de vara något som kallas afte.


Nej nej det gör inte ont och jag har inte känt av nånting från dom, märkte dom av en slump när jag skulle borsta tänderna bara vet inte ens om dom har varit där länge eller om dom kom för nån dag sen.

Har dock inte rört någon tjej på senaste så jag kan inte ha blivit smittad iallafall. Såvida inte dom utvecklats och lärt sig flyga O.O
isola:

Innan det blommat ut kanske?


Njaa, det brukar bli svullet och rött först. Blåsorna kommer senare och känns, mycket.

isola:

Blir väl inte stora variga sår på en gång?


Nope. Det kommer först när blåsorna går sönder.

isola:

Tror inte att jag har sett herpes på nära håll.


Jag har [sad]