Forumet - Vittna mot langare..

Vittna mot langare..

2513 0 45
Jaup, jag blev tagen av polisen och dum i huvudet som man var gav jag polisen numret till personen som antagligen köpte det jag hade, vilket var 3 cider..

Nu måste jag förmodligen på förhör och vittna mot personen som köpte, vilket jag inte vill! vill inte sätta dit någon och vill inte hamna i skit för att jag sa numret.. Jag var rätt skraj när polisen snackade med mig så vågade inte ljuga.. Är det möjligt att ändra mig på förhöret? Säga att det inte var han som köpte, att jag inte minns, etc?

Har inte ens träffat honom, tagit emot alkoholen av honom, eller betalat den, så jag kan själv inte ärligt säga att han köpte heller? Så jag måste ju få kunna ändra mig till sanningen på förhöret? Det dumma är ju att polisen redan har hans nummer, men samtidigt är jag det enda vittnet också, så säger inte jag att han köpte borde de inte kunna sätta dit honom? Dock får jag inte ljuga för polisen för mina föräldrar så jag vetefan vad jag ska hitta på att säga.. tips?

Spana också in:

Min1:

Ja, men eftersom jag gav dom hans nummer när dom tog mig måste jag på nåt sätt ta tillbaka det, annars har dom ju redan det som vittne enough, eller? :s


Alltså, du kan ju inte ta tillbaka numret så att de inte har numret. De har numret, så enkelt är det.
Du kan ju bara säga att du inte har någon aning om vad de pratar om, men att du gärna kan ta en diskussion om äggtemperaturens påverkan på konsistensen i risomeletter.
Stringburka:

Alltså, du kan ju inte ta tillbaka numret så att de inte har numret. De har numret, så enkelt är det.


Nej, men säga att jag givit dem fel nummer eller så.. Blir ju antagligen förhör med langaren så såvida han inte erkänner kan jag ju säga att jag aldrig sett killen i hela mitt liv?

Haha
Stringburka:

Och inte heller åklagarn kan göra så mycket i ett sånt här fall.


Nej det har du helt rätt i.
Tog bara allmänt så folk förstår att anhållan är inget som snuten kan besluta om även att de är snabba att påpeka att det blir anhållan om man inte säger det som de vill höra.
Sådana där viktiga regler som är bra att kunna precis som att snuten ibland vill göra sken av att man kommer lindrigare undan om man golar. Vilket de inte kan besluta om heller och ingen annan heller för den delen då det inte är lagligt ens.

Vet ni alla det om ni hamnar på förhör någon gång.
Min1:

Så ingen kan göra något alls trots att jag redan sagt personens förnamn och nummer? Dom har ju redan fast honom nästan isf.


De kan inte göra något mot dig, egentligen. Det enda som är är väl i princip att om det skulle gå till domstol och du vittnar där så får du inte ljuga, då är det mened. Annars tror jag inte det finns så mycket alls för dem att göra, du har inte brutit mot någon lag.
Stringburka:

De kan inte göra något mot dig, egentligen.


Jag vet att jag bara ses som vittne. Det jag var ute efter var att slippa sätta dit personen som köpte eftersom jag är den enda (utöver honom då) som kommer få skit för det, antingen av honom eller av alla hans kompisar. + att inga andra langare kommer vilja langa åt mig, vilket är det mindre problemet då..
Min1:

ag vet att jag bara ses som vittne. Det jag var ute efter var att slippa sätta dit personen som köpte eftersom jag är den enda (utöver honom då) som kommer få skit för det, antingen av honom eller av alla hans kompisar. + att inga andra langare kommer vilja langa åt mig, vilket är det mindre pr


Neka bara. Erkänner inte han så finns det ju ingen bevisning mot honom och han går fri. Säg att du bara gav ett nummer på måfå för att du fann poliserna hotfulla. Sen oroa dig inte för mened. Inte troligt att de skulle åtala för det om du säger så i tingsrätten heller då det inte finns mycket till bevisningsläge och speciellt inte om langaren går fri
Min1:

Har redan givit ut langarens nummer, kan jag ändra mig nu på efterhand och säga att det INTE är han?


Klart du kan, eller tror du att dom styr vad du kan och inte kan säga? Det är väl helt enkelt bara till å säga som så att jag inte har en aning om vad ni pratar om, var lagomt tankad vid tillfället och har inget minne av vad jag eller ni sa. Allt var lögn och förbannad dikt då jag ville slinka ur situationen så smidigt som möjligt. Sen är du helt enkelt bara tyst och håller dig vid storyn. Tänk Manuel "i know nothing im from barcelona"
Min1:

Han sa till mig att jag verkade väldigt nykter vid tillfället även i telefonen till min mor, så alla tre parter vet mycket väl att jag inte var jävligt tankad :/


Ja men gjorde de utandningsprov?
Förmodligen inte så vad polisen säger att han uppfattade dig är inte värt ett skit och han kommer knappast bli kallad som vittne för att bevisa den frågan.