Forumet - "We don’t beat the bad guys by taking away our guns, we beat the bad guys by USING our guns"

"We don’t beat the bad guys by taking away our guns, we beat the bad guys by USING our guns"

684 0 7

Spana också in:

Att förbjuda vapen i USA är ju dock i princip omöjligt med tanke på hur många som är i omlopp m.m.  Om man nu skulle ta bort vapnen från alla laglydiga skulle det fortfarande finnas enorma mängder vapen på svarta marknaden. Hur skulle de laglydiga då kunna försvara sig på något sätt. Och det står ju till och med i Amerikanska konstitutionen att alla Amerikanska medborgare ska kunna ha möjlighet att försvara sitt hem med vapen om så behövs. 
Om det går är det bästa att naturligtvis från början se till att så lite vapen som möjligt finns i samhället. I ett läge som USA däremot är i där "the bad guys" redan har en massa vapen som inte går att få tag på så är den enda lösningen att även vanliga hederliga människor får tillgång till vapen att försvara sig med. Sedan ska man naturligtvis göra vad man kan för att göra det svårare för kriminella att få tillgång till vapen, men det ska göras utan att vanliga människor drabbas.

Den här tron på att allt kommer lösa sig i USA så fort vapenlobbyn får mindre inflytande och så fort det blir svårare att få vapen känns ganska naiv. Kriminella kommer troligtvis inte påverkas i någon större utsträckning av detta. Ska man få bort problemet helt så måste man se till att motverka det som från börjar skapar kriminalitet, dvs USAs sociala och ekonomiska utanförskap.