Aviseringar
Rensa alla

"We don’t beat the bad guys by taking away our guns, we beat the bad guys by USING our guns"


Ämnesstartare

Håller ni med den republikanska presidentkandidaten Ted Cruz om detta? Har han tänkt till ordentligt om det där med bovar och vapen och förhållandet dem emellan?


   
Citera

Ja, det har ju fungerat bra hittills. Se bara på hur få brott som begås där. /s


   
SvaraCitera

känner mäst, ta fram majs så löser vi allt!


   
SvaraCitera

soffia:
känner mäst, ta fram majs så löser vi allt!

Konserverad majs 4 life


   
SvaraCitera

Axelinaaas:

Konserverad majs 4 life

sluta prata med mig!!!!


   
SvaraCitera

soffia:

sluta prata med mig!!!!

Nooh soja, majs soja


   
SvaraCitera
myten

Att förbjuda vapen i USA är ju dock i princip omöjligt med tanke på hur många som är i omlopp m.m.  Om man nu skulle ta bort vapnen från alla laglydiga skulle det fortfarande finnas enorma mängder vapen på svarta marknaden. Hur skulle de laglydiga då kunna försvara sig på något sätt. Och det står ju till och med i Amerikanska konstitutionen att alla Amerikanska medborgare ska kunna ha möjlighet att försvara sitt hem med vapen om så behövs. 


   
SvaraCitera

Om det går är det bästa att naturligtvis från början se till att så lite vapen som möjligt finns i samhället. I ett läge som USA däremot är i där "the bad guys" redan har en massa vapen som inte går att få tag på så är den enda lösningen att även vanliga hederliga människor får tillgång till vapen att försvara sig med. Sedan ska man naturligtvis göra vad man kan för att göra det svårare för kriminella att få tillgång till vapen, men det ska göras utan att vanliga människor drabbas.

Den här tron på att allt kommer lösa sig i USA så fort vapenlobbyn får mindre inflytande och så fort det blir svårare att få vapen känns ganska naiv. Kriminella kommer troligtvis inte påverkas i någon större utsträckning av detta. Ska man få bort problemet helt så måste man se till att motverka det som från börjar skapar kriminalitet, dvs USAs sociala och ekonomiska utanförskap.


   
SvaraCitera