Forumet - Webbdesign program?

Webbdesign program?

4284 0 50

Spana också in:

My dreams are her:

Ett program man kan använda sig av är Dream​weaver.


Det har jag hört talas om, har bara aldrig riktigt kommit igång. Det verkar ju vara bra. :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


respons:

Jag frilansar inom området sedan några år tillbaka, använder mig av Photoshop för designarbete och TextMate+Transmit till OSX för kodande och ftp.


Har photoshop, men vet inte riktigt hur jag ska komma igång med själva designen. (vilka mått osv)
Har du tips kring det? :)
Nemofiskeen:

Som jag sa så är jag inget proffs, har bara designat lite smått på bloggheaders men vill ta steget längre!


Fräckt. Det är bara att sätta igång. Experimentera med Photoshop och en text-editor att programmera i och läs allt du hittar om det samtidigt. [y]

Rekommenderar att du kikar lite på http://www.w3schools.com/, http://www.smashingmagazine.com/ och http://www.alistapart.com/

Första sidan är ett bra ställe att börja för programmeringen (rätt dålig vad gäller de lite mer avancerade bitarna, men funkar för nybörjaren!). Smashing Magazine och A List Apart och liknande sidor har stora arkiv av artiklar vad gäller design, informationsarkitektur, koduppbyggnad och tricks. [party]
Om någon rekommenderar dig Dreamweaver kan du sluta dig till att personen är en idiot. Om någon rekommenderar dig w3schools.com, kan du sluta dig till att även den personen är en idiot (eller åtminstone dåligt påläst.)

Använd notepad eller annan valfri texteditor. Som nybörjare kommer du inte att sitta och slänga ihop diverse designer i Photoshop och sedan försöka översätta dem till kod; det är betydligt bättre att du sätter dig med HTML och CSS och designar i kod från första början. Börjar du med att försöka översätta bilder till HTML/CSS kommer du garanterat att skaffa dig en massa otroligt fula ovanor, som t ex att försöka skapa pixel-perfekta sidor, använda inkompatibla fulhack, etc.
Gentlernen:

Om någon rekommenderar dig Dreamweaver kan du sluta dig till att personen är en idiot. Om någon rekommenderar dig w3schools.com, kan du sluta dig till att även den personen är en idiot (eller åtminstone dåligt påläst.)


Skitsnack. Har blivit inplockad som konsult på en handfull av de största designbyråerna i landet, alla sitter med Dreamweaver. W3schools lär ut en del knäppheter, men för en nybörjare funkar HTML/CSS-guiderna perfa. Kom ner från piedestalen för fan.
Åtta:

Varför? Nu har jag visserligen inte använt dreamweaver på väldigt många år, men vad jag vill minnas var den som vilken annan IDE som helst. Jag förutsätter att de inte sitter i design-delen, så vad är det Dreamweaver erbjuder egentligen, som rättfärdigar investeringen?


Inget egentligen, men det är heller inte dåligt på något sätt. Företaget plockar in hela Adobe-suiten för alla anställda i de flesta fall jag varit med om bara. Reagerade mest på att Gentlernen kallar folk för idioter utan att ha någon koll. [party]
respons:

Fräckt. Det är bara att sätta igång. Experimentera med Photoshop och en text-editor att programmera i och läs allt du hittar om det samtidigt.


Ska bara skaffa mig en lite bättre dator, eller få tillbaka den jag har på lagning. För just nu har jag ingen riktigt bra dator som kan ta program på ett bra sätt. Så får helt enkelt vänta ett litet tag till men tusen tack för tips osv. Jag uppskattar det verkligen. :)
respons:

designbyråerna


Slutade läsa där. [rolleyes]

Men om vi för skojs skull antar att någon som arbetar på en designbyrå faktiskt skulle vara kompetent (i lol'd,) så vet du lika väl som jag att de inte använder Dreamweaver på samma sätt som en nybörjare skulle göra. Vem som helst som hållit på med webutveckling ett tag och inte tänker med röven vet att WYSIWYG-läget och alla "hjälpsamma" finesser är direkt skadliga och bör undvikas till varje pris. Det gör inte en nybörjare, som direkt kommer att lära sig en massa idiotiska ovanor.

respons:

W3schools lär ut en del knäppheter, men för en nybörjare funkar HTML/CSS-guiderna perfa.


Nej, en nybörjare kommer att svälja deras direkt felaktiga information med hull och hår, så har vi YTTERLIGARE en självutnämnd webutvecklare som inte kan skilja en SQL-injektion från en XML-parser.

respons:

Kom ner från piedestalen för fan.


Putta ned mig med ett arbetsprov som inte suger getpung.
Gentlernen:

Men om vi för skojs skull antar att någon som arbetar på en designbyrå faktiskt skulle vara kompetent


Att avfärda en hel bransch som inkompetenta idioter säger ju mer om dig själv imo. [rolleyes]

Gentlernen:

de inte använder Dreamweaver på samma sätt som en nybörjare skulle göra.


Nej, de använder kodläget förstås. Men som nybörjare är det ju ett kanonläge att leka runt i WYSIWYG-editorn och sedan se i realtid i koden vad som händer. Det är okej att göra fel i början! Bättre att se vad som händer när det är fel och lära sig goda vanor samtidigt för att undvika dem.

Gentlernen:

Nej, en nybörjare kommer att svälja deras direkt felaktiga information med hull och hår, så har vi YTTERLIGARE en självutnämnd webutvecklare som inte kan skilja en SQL-injektion från en XML-parser.


[rolleyes]

Gentlernen:

Putta ned mig med ett arbetsprov som inte suger getpung.


Haha håller gärna mina grejer borta från UM. Klarar att försörja mig på det jag gör, mer än så bryr jag mig inte. [party]
Lär dig skriva HTML! Jag rekommenderar HTML Dog, där finns bra tutorials i (X)HTML och CSS. Dreamweaver kommer bara att vara i vägen om du faktiskt vill GÖRA något, men ta gärna och följ HTML Dogs tutorials, pröva och ha roligt!

respons:

Att avfärda en hel bransch som inkompetenta idioter säger ju mer om dig själv imo.


Designbyråer är inkompetenta idioter inom webbutveckling ja. På samma sätt som att en kock är en inkompetent idiot om han ger råd om teoretisk fysik med sin profession som uppbackning.

Det är en helt annan sak att sitta och göra designförslag i Fireworks/Photoshop/Dreamweaver och att implementera dessa i faktiska applikationer.

respons:

Haha håller gärna mina grejer borta från UM. Klarar att försörja mig på det jag gör, mer än så bryr jag mig inte.


Det här låter intressant, du kritiserar andra människor utan att bistå med egen uppbackning. Låt mig ge dig lite frågor som du kan bistå med svar på:

1. Nämn tre designmönster vid utveckling i JavaScript.
2. Förklara vad Twig är för något, vad det objektorienterade designmönstret den är menad att passa in i heter, samt förklara i korta drag vad som är fördelaktigt med den.
3. Förklara vilket/vilka problem vi kan få med koden nedan:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<title>Internet</title>

</head>

<body>
<div><h1>Bananen är ett bär</h1>
<p>Hej jag gillart tomtar med <a href="http://www.google.com/">fläng</a><span class=intermission>dippedappe dobedi doo</span>
</p><p>Norges fina vidder!</p></div>
</body>
</html>