Forumet - Wicca?

Wicca?

489 0 26

Spana också in:

EVIL_GENIUS_IS_BACK:

Eftersom din tråd är ganska så inaktiv så hade den här tråden kunnat vara ett bidragande inlägg istället, men nu lär ju båda två bli inaktiva


Äsch, vem bryr sig om det. Låt dem vara inaktiva om ingen här är intresserad. Det tycks ändå inte finnas många häxor på detta forum. De flesta tycks tro att häxkonst är rent hokus pokus eller inspirerat av Satan. Man blir trött på vissa människor ibland.
Träffade en kvinna som var wiccan en gång, vi verkade ha ganska mycket gemensamt. Jag antar att många som utövar naturdyrkande religioner har lätt att förstå sig på varandra, då dessa inte brukar vara lika intoleranta som t ex kristendom och islam.

Läste en del om wicca förut, men det kändes inte som jag kunde anknyta den till min vardag helt enkelt. Vad jag utövar? Forn sed/asatro. Kvinnan jag pratade med tyckte att den nordiska mytologin var lite för manlig och krigisk för henne, men jag antar att det hela är en smaksak.
Lanina:

inte brukar vara lika intoleranta som t ex kristendom och islam.


Det är nog sant. Wicca har ju väldigt många olika inriktningar också, så det är inte så många egetnligen som utför exakt samma sak, det är bara högtiderna som är de samma.

Jag har varit kristen i typ hela livet, även om jag inte utövat min tro så mycket, men det senaste två åren har jag börjat ifrågasätta väldigt mkt inom kristendomen, och sen hittade jag wicca. [crazy] Men det är lite knepigt att gå från en religion till en annan så jag tror att nuläget är någon slags hybrid...