Forumet - WILD (handlar om sömn)

WILD (handlar om sömn)

467 0 17
Wake Induced Lucid Dream (WILD) går ut på att man tar sig direkt från vaket tillstånd till drömmen. Genom att ligga still i sängen och fokusera på det som sker "på insidan av ögonlocken" kan du behålla medvetandet samtidigt som kroppen själv somnar. Det som sker då är att man övergår från vaket till drömmande läge utan att faktiskt tappa medvetandet.

Kan du göra detta? Jag kan, det är nice!

Spana också in:

Ensamvargen:

FAN VAD NICE! Jag har försökt lära mig men fått fullt upp med saker. Övar fortfarande på att komma ihåg drömmar. Och har glömt att uppdatera min dröm journal på internet. Dammit. Har du några tips?


Vet inte hur jag gör, bara ligger o slappnar av och typ fokuserar, sen ba BAM!!! [sad]
dekadent:

Vet inte hur jag gör, bara ligger o slappnar av och typ fokuserar, sen ba BAM!!! [sad]


Typ, tappar du känseln i kroppen när du gör det? Jag har legat stilla tills jag inte känt av min kropp alls och i princip sovit, men sedan händer inget. Om jag flyttar på mig i det läget så somnar jag direkt. Kanske är problem med att komma ihåg mina drömmar som gör det.
MissAnox:

Har varit med om en skum grej, som är något likt detta. Min hjärna vaknade och jag kunde öppna ögonen, men resten av kroppen gick inte att röra...


Det kallas sömnparalys och händer för att hjärnan stänger av kroppen när man sover, dock inte saker som hjärta och andning mm. Det är vanligt och har hänt mig 1000 gånger.
dekadent:

Kan du göra detta? Jag kan, det är nice!


Gör detta lite halvt, helt spontant, om jag blundar när jag är trött. Jag börjar drömma, men somnar inte. Drömmarna är ganska begränsade så att säga, de är mer som en slags hallucinationer med ögonen stängda - är sällan en verklig handling, och jag vet ju var jag är och så, är mer att jag ser och hör div. flummiga, drömlika saker. Jag är dock fortfarande vaken, och kan t.om. tala medan jag upplever det (dock kan jag inte tänka särskilt klart).