Forumet - World War III, vilken sida väljer du?

World War III, vilken sida väljer du?

2537 0 93
Rysslands mellanakt i melodifestivalen var ju ett öppet hot om ett tredje världskrig! (För ni som inte såg var det en rip-off av tingalin fast med ett starkt militärtema där man hyllade sovjet och rysk nationalism).

Detta innebär att ett nytt världskrig mellan kommunisterna och västmakterna kan bryta ut [cry]

Men om kriget bryter, vilken sida väljer du?

(OBS! Tänk på att om du röstar på västmakterna så finns det en risk att ryska maffian kidnappar dig och torterar dig!)

(OBS! Tänk på att om du röstar på kommunisterna så finns det en risk att FBI kidnappar dig och torterar dig!)
Amadeus:

Ryssland är inte kommunistiskt.


Men sämst eller, alla VET att Ryssland inte är en riktig demokrati utan en kommunistdiktatur bakom slöjan som styrs av Poutin och KGD [mad]

Melodifestivalsmellanakten med sovjet-tema var ju ett obivous bevis på att sovjet ska göra comeback och då blir det krig [party]

Spana också in:

k1337oris:

USA är inte särskilt demokratiskt. Det är irrelevant, sluta trolla.


Klart att det är relevant, då Ryssland inte skulle alliera sig med Kina eller Kuba vilket trådens frågeställning bygger på.

mörknäs:

putin har ju uttryckt sin nostalgi över sovjettiden ett flertal gånger. faktiskt.


Jaha? Det betyder inte att Ryssland är kommunistiskt.
Amadeus:

Jaha? Det betyder inte att Ryssland är kommunistiskt.


nej, det gör det inte, men med tanke på frågeställningen och sammanhanget så är det heller inte helt korrekt att hävda att detta skulle vara rent felaktigt. med tanke på de andra länder som buntades ihop med varandra så antar jag att någon marxism knappast anspelas, och om landets ledare ("presidenten har inte uttalat sig i frågan, men PUTIN tycker att...") uttalat sig nostalgiskt om den tid då ryssland förknippades med kommunism så... ja.
mörknäs:

med tanke på de andra länder som buntades ihop med varandra så antar jag att någon marxism knappast anspelas, och om landets ledare ("presidenten har inte uttalat sig i frågan, men PUTIN tycker att...") uttalat sig nostalgiskt om den tid då ryssland förknippades med kommunism så... ja.


Att han tycker att vissa saker med Sovjetunionen var bra betyder inte att han stödjer ett återgående till kommunism. Det finns många saker med Sovjetunionen som varje kapitalist etc. skulle tycka om.

Du får rätta mig, men såvitt jag vet uttalade Putin sig positivt om Sovjetunionen när det gällde patriotismen och viljan att med varje medel försvara sitt land - något som Ryssland saknar pga amerikaniserade ideal osv.