Forumet - (x) bad med klass självskadebeteende

(x) bad med klass självskadebeteende

1261 0 3
iFokus logotyp
ÅNGESTSJUKDOMAR

SajterInläggInkorg
(x) bad med klassen självskadebeteendeHej. Har på riktigt panik nu, vi har bad imorgon och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Har lingonvecka(tack gode gud) men grejen är den att jag inte skulle varit med även om jag inte hafr lingon just då. Jag har Självskadat mig själv i lite mer än ett år men inte haft bad under den perioden så ej behövt komma på anledningar att ej delta(tyckt annars bad är roligt) men förra året så var de ej så djupa så på 3 må syntes dem knappt(annat än i vissa ljus eller kollade nära eller om jag duschat i varmt vatten) men grejen nu är att dem syns men inte skärt mig på 2-3 v men dem ser iprincip nygjorda ut.
Grejen är vad ska jag säga till min idrottslärare? Att jag har lingonveckan och drf int kan vara med eller att jag har linginveckan plus skärsår eller att jag har skärsår.... Grejen är inte att jag behöv dölja eller så, då iprincip dem flesta jag känner vet om mina "problem"(inkl min klass och alla lärare å mina föräldrar, eftrr mitt suicid försök vet alla typ allt. Mina föräldrar skicka mail till alla osv. Och jag går till BUP, (mindre och mindre eftersom, och senast var typ 1 må sedan, och är typ ett till möte om 2-3 må)
Men jag känner mig 1 inte bekväm i mig själv då jag väger mer än tidigare(anser mig som tjock fast har i underkant normal bmi/undervikt) 2 över mina skärsår, då jag skämms över dem. Skämms över att jag mår/mått dåligt och skärt nina ben. Men vet samtidigt att jag inte är ensam å att det är fler i min klass som skärt sig osv(Vi är 5 st vad jag vet, fick veta nyligen) men är samtidigt rädd för att dem kommer kolla och tro massa saker om mig...
Å allt det här ger mig massor med ångest så jag vill skära mig igen men det gör då det absolut inte bättre..

Om du känner dig väldigt obekväm med att visa dig i badkläder tycker jag inte att du ska vara med. Exakt vad du ska säga till lärare och så vet jag inte, men skit i alla fall i att vara med om du tycker det känns mycket obehagligt, strunta i att ta med dig badkläder och var inte med helt enkelt. Och strunta i betyg i idrott och så med i så fall, och försök i stället satsa på att få hyfsade betyg i andra ämnen. Kram och lycka till! Hjärta
Tack för svaret/stödet lyckligtvis, hur tur man nu kan ha så löste det sig väldigt bra. Var nämligen bara elevens val gruppen som skulle bada! Fast vi kommer ha bad om ett tag, men det var inte då iaf. 
inte Självskadat på 2 veckor nu  så har inte ont och grimmaserar vsrje gång byxan ta emot där eller så. Men blir så fruktansvärt triggad att skära mig då jag ser dem. I söndags höll jag på flippa ur totalt. Då jag gått upp 1.5 kg och ätit mkt godis å mat! Och hade ångest som jag aldrig haft innan på kvällen och jättesvårt å andas å ville fly osv. Men ska verkligen försöka att inte skära mig, iaf till efter hälsosamtalet med skolsyster och badet med klassen.
Jag måste få säga detta.
Varför går du in på saken så mycket? Självklart blir det värre för varje gång du nämner och tänker på ämnet. Du har självskadebeteenden och andra psykiska sjukdomar och det förvånar mig riktigt att du inte har lärt dig handskas med sjukdomarna. Jag har också psykiska sjukdomar, o fan. Jag vet hur en drabbad kan tänka och må. Jag börjar bearbeta mig uppåt med att inte bry mig ett piss. Jag har lärt mig handskas med mina sjukdomar och det är dags för dig att inse att du måste börja lära dig hur man går vidare. Om du vill må så dåligt så är du totalt vrickad om jag får säga det.

Kom igång och försök åtminstone. Jag börjar tröttna på att få se dina trådar om enbart om dina psykiska ohälsa. Jag måste även få säga detta: Jag är fullkomligt ointresserad i dina trådar då jag tycker det är extremt tufft för mig att läsa och det trycker endast ner mig ännu mer. Jag vet att jag bara kan dra härifrån och strunta i det, men jag måste få dig att inse att det inte är alltid bra för andra att läsa dina trådar om ett så pass allvarligt ämne som psykisk ohälsa.

Äntligen fick jag ut det-
/H.