Forumet - Yasmin

Yasmin

3143 0 30
Yasmin är väl p-piller, right?
Preventimedel som innehåller östrogen ger ökad risk för blodpropp, p-piller innehåller östrogen, men risken till blodpropp är väldigt liten.
P-piller skyddar inte mot könssjukdomar.
Man kan få biverkningar som ont i huvudet eller känner sig nedstämd, dock vet jag just inte hur yasmine är eftersom olika p-piller påverkar kroppen på olika sätt.
Possetivt är väl att det är ett säkert skydd mot graviditet, mensen minskar och blir mer regelbunden, man får mindre menssmärtor, risken för inflamationer i äggledarna och cancer i äggstockarna och i livmodern kan minska, man kan flytta på mensen om man ska resa bort.. Finns massor. oO'

Spana också in:

PeppeNilla:

mensen minskar


Inte alls säkert, kan bli tvärtom.

PeppeNilla:

man får mindre menssmärtor


Inte alls säkert, kan bli tvärtom.

PeppeNilla:

risken för inflamationer i äggledarna och cancer i äggstockarna och i livmodern kan minska


Äh. Jag har hört raka motsatsen.

PeppeNilla:

yasmine


Och det var ju just Yasmin som TS ville ha info om, inte P-piller i allmänhet.[zzz]Ont: Jag knaprade Yasmin i höstas, gick ner ca 15 kg på 3 veckor eftersom jag mådde så illa att jag inte kunde äta, kände mig inte hungrig och spydde. Dessutom tappade jag sexlusten helt, fick migrän, min ledsjukdom ökade osv.
Pillrerna påverkade mig rejält negativt. Det sägs även att Yasmin, Yaz och ytterligare några piller av liknande sort skall motverka acne men på mig var det tvärtom. Yasmin kostar desutom några hundra kr (andra äldre, mer vanliga piller kostar ca 60 kr, med ungdomsrabatt, under ett år).

Men det finns säkert de som har haft positiva upplevelser av dem, de bästa är väl om du pratar med en barnmorska om det hela.
Imoon:

Inte alls säkert, kan bli tvärtom.


Ofast så minskar mensen oO'Imoon:

Inte alls säkert, kan bli tvärtom.


Oftast så får man mindre.Imoon:

Äh. Jag har hört raka motsatsen.


Det är inte raka motsatsen..
Yasmine är ett p-piller och fungerar som p-piller gör i allmänhet.. oO' Olika p-piller påverkar människor på olika sätt, så det är liksom svårt att beskriva just hur det ska bli för henne?


Imoon:

Och det var ju just Yasmin som TS ville ha info om, inte P-piller i allmänhet.

PeppeNilla:

Yasmine är ett p-piller och fungerar som p-piller gör i allmänhet


Nej. Yasmin är ett kombinationspiller vilket inte är som "ppiller i allmänhet". Kvinnor som äter kombinationspiller har större risk att drabbas av exempelvis bröstcancer. Så nej det är inte vilket piller som helst.

PeppeNilla:

så det är liksom svårt att beskriva just hur det ska bli för henne?


Det var ju inte heller det hon frågade utan snarare vad för positiva och negativa biverkningar som kan uppkomma...
Imoon:

Det var ju inte heller det hon frågade utan snarare vad för positiva och negativa biverkningar som kan uppkomma...


Och jag beskrev dom just för p-piller eftersom yasmine fortfarande är ett p-piller i sig även fast det är kombinationspiller.
Men borde de då inte bli kallade för mini-piller om det är alternativa p-piller .__.' ?
Imoon:

Mini piller och p-piller är skilda saker, kombinationspiller är en typ av p-piller.


Jo jag vet att p-piller och mini-piller är skilda saker. Jag åt p-piller i 2½ år innan jag bytte till mini-piller. Men mini-piller är ju alternativa p-piller, precis som yasmin verkar vara? ^^
Human:

äter du dem fortfarande? eller har slutat?

Ska gå till ungdomsmottagningen imorgon och be om nya, eftersom de jag har nu funkar inte alls. Ska jag våga testa Yasmin?


Jag slutade med dom för vi skulle bli gravida. Men jag kan värkligen rekomendera yasmin, det är det ända p-medlet som fungerat för mig.

Cerazette blödde jag av och fick smärtor i underlivet isv.
Celeste grät jag konstant av och var almänt nedstämd
Yasmine var de ultimata tabletterna för mig.
Imoon:

gick ner ca 15 kg på 3 veckor


[chocked]

Imoon:

fick migrän


Jag med! [mad] jag fick gå runt med solglasögon inomhus en vecka, det skar som knivar i ögonen, det fortsatte flera dar efter jag sluttat med pillrena. Men sen jag sluttat har migränen aldrig kommit tebax.
Helvetespiller!
Just det, dessutom fick jag enorm klåda i hårbotten och på fötterna, fick klösa med ena handen i huvet o andra på fötterna tills jag var blodig under naglarna när jag låg o skulle sova.
Human:

jag fick Yaz istället, min barnmorska sa att de nog var de bästa för mig eftersom jag är känslig som allt som är onaturligt. Hur fungerade de för dig i början?


De funkade hyffsat bra redan från början. Jag är också jättekänslig, men de går ganska bra :) Bäst hittills och då har jag ändå testat en hel del sorter!