Forumet - YAY LUMPNING

YAY LUMPNING

388 0 28
YAY YES. SOFT. Rycker in som Skyttesoldat på Livgardet i Kungsängen Januari 2010. Så jävla nöjd, 50.000 som "mönstrar online", 25.000 av de får mönstra på riktigt i lokaler, 5.000 får lumpa.
För att skapa diskushunsämne, vad lumpade ni som eller vad ska ni rycka in som?

Spana också in:

Sagitta:

Ska jag kanske också. Får se om min mentala hälsa är i skick då.


Du nämner inte din mentala hälsa. Nämner du att du mått dåligt åker du ut med huvudet före.


OF 5:

dom hinner skära ned innan du rycker in ska du se


Nej ska du se, regementet är nystartat (2000-) och jag rycker som sagt in om ett halvår, håller tummarna.
Ad_Hoc:

Så att ta livet av andra människor är din passion?
Eller är det den masochistiska homoerotiska lyckan i att kräla runt i lera och bli kommenderad av manliga män som du är ute efter?


Nej min önskan är att få en lärorik utbildning och mogna, gärna därefter söka vidare utlandstjänst för att åka till spännande krigszoner på äventyr.
Genius GZA:

5.000 får lumpa.


5-10K, runt 6.000 i år har jag för mig att jag läste.

Genius GZA:

För att skapa diskushunsämne, vad lumpade ni som eller vad ska ni rycka in som?


Vill rycka in som skyttesoldat / skyttesoldat stridsfordon alternativt närskydssoldat (lämpligast för utlandstjänst enligt mitt tycke). Vet du vad kraven från mönstringen ligger på för skyttesoldat?
Mrflp:

Vill rycka in som skyttesoldat / skyttesoldat stridsfordon alternativt närskydssoldat (lämpligast för utlandstjänst enligt mitt tycke). Vet du vad kraven från mönstringen ligger på för skyttesoldat?


Skyttesoldat är hetaste valet om man vill bli utlandssoldat, även jägare/Amfibie är bra. Och ett andra par tjänster såklart. Skyttesoldat anses som en "medelhård" tjänst, hårdast har vi jägarna och amfibie m.m (faktiskt tolk, tolkarna har sjukt svår utbildning) Längst ner vet jag inte, kanske bevakningssoldater. Jag kom in som Skyttesoldat på 6-6-5-5. Skalan är 1-9, dvs 6 styrka, 6 kondition, 5 psykologen, 5 inskrivningsprovet.

Styrkeprovet; Träna rygg, ben främst. Du ska dra en skivstång fäst i en slags smithmaskin ifrån marken upp till haken, motståndet är enormt så man ska ta i allt man kan, krävs teknik, benstyrka och rygg främst, vilket jag saknade tydligen och gav en 6 av 9.

Kondition; Heter konditionstest, men jag skulle snarare kalla det benstyrketest, jag är svag i benen men har hyfsad kondition. Min kondition levde i allra högsta grad men benen orkade inte,var tvungen att ge upp med 50 sekunder till nivå 7. TRÄNA BEN, konditionen är inte i närheten lika viktig under mönstringen.

Inskrivning: Mycket synonymer i svenska ord, mycket svåra och extremt sällsynt sedda ord. Utöver det så är det mycket sifferkombinationer, kunna se 3D-block ur olika vinklar och följder av mönster. Har svårt med matte, siffror och se ur olika vinklar, fick själv bara en 5 av 9. Här gäller det att vara bra på mattetänkandet tror jag.

Psykologen: Kommer fråga dig saker, tänk på att hon granskar dig för varje svar du ger, både det du säger och hur du reagerar. Du får inte ha provat droger, du får inte vara rambotypen som älskar vapen, du får inte ha mått dåligt, du får inte ha hamnat i trubbel med polisen. Jag var väldigt positiv, beslutsam och sa att jag ville extremt mycket, fick dock bara en 5 av 9. Varför? För jag varit lat i skolan, inte haft extrajobb och för att jag varit med om något jobbigt som jag fortfarande ansåg påverkade mig när jag fyllde i formuläret online ett år innan mönstring.
Grejen är att det är väldigt få som får högt utan att ljuga, jag ljög själv, men skulle behövt ljuga mer. Ljug dock trovärdigt, har du gjort något brottsligt? Då kan du säga kört trimmad moppe, eller moppe utan hjälm. har du druckit`? Då kan du säga ett par gånger, dock inte regelbundet.

Vet inte ang. närskyddssoldat, men skyttesoldat är inte särskilt höga krav, kom ihåg att kravet för jägare bara är 7-7-5-? har jag för mig. Dock tar de mest in folk med 9-9-etc för de är tillräckligt många som klarar det. Griffin här på UM muckade som skyttesoldat förra året, han hade 4-4-6-4 tror jag.

Utlandstjänst kräver minst Ja-5-5 som slutresultat av dina offic. (Ja = Ja lämplig för utlandstjänst. )