Forumet - Ygeman: Uppemot 80.000 asylsökande kan tvingas avisas.

Ygeman: Uppemot 80.000 asylsökande kan tvingas avisas.

895 0 5
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/tiotusentals-asylsokande-ska-avvisas
Uppemot 80.000 personer som sökte asyl i Sverige förra året kan komma att avvisas. Det säger inrikesminister Anders Ygeman till SVT Nyheter.
Totalt ansökte 163.000 personer om asyl i Sverige förra året. Regeringen räknar nu med att en stor del av dessa kommer att avvisas.Inrikesminister Anders Ygeman bekräftar för SVT Nyheter att det kan röra sig om så många som 80.000 personer de närmaste åren.
Regeringen har gett i uppdrag till Migrationsverket och polisen att förbereda avvisningarna. Enligt Dagens Industri kommer chartrade plan att användas.
– Jag tror vi får se mer av chartrade flygplan, framför allt i EU-regi, säger Anders Ygeman.
Tidigare har avvisningarna skett med reguljärflyg med personal från Kriminalvården har följt med.
”Stor utmaning”– Vi har en stor utmaning framför oss. Vi kommer att behöva utöka resurserna som används till det här och vi måste ha bättre myndighetssamarbete, säger Anders Ygeman till DI.

Vad tycker UM om det här? 
Märkligt att Sverige måste stå för kostnaden för att asylsökande som fått avslag ska kunna åka hem igen. Bör ju rimligtvis vara migranterna själva som betalar för att ta sig ut ur landet.

Chartrade plan till 80.000 människor som ska utvisas kommer inte bli billigt direkt. För att inte tala om all verksamhet som kommer behövas runtomkring.

Förövrigt bör man istället ha ett system där det inte är möjligt att komma in i landet överhuvudtaget tills dess att man fått uppehållstillstånd. Då hade man kunnat undvika de problem som vi har idag.

Eller allra helst så hade vi inte tagit emot asylsökande överhuvudtaget utan enbart kvotflyktingar.
Sverige måste sätta Mycket mer press på Eu. Sen att  Eu i sin tur uppmanar att USA tar emot fler men som sagt USA är rätt Islamofobiska och ställer mycket hårdare krav på vilka som ska få uppehållstillstånd.  Äntligen har regeringen kommit till insikt vad som borde göras hoppas det blir så!
Sveriges solidaritet har varit tillräcklig! 

 Tyvärr är livet inte rättvist fördelat till alla ( fast även om man kan och vill så bromsas det av människors ego om värdefulla resurser eller resurser som man tror man har men ändå inte finns! 

Spana också in: