Aviseringar
Rensa alla

YouTube och COPPA law


Lillen
Ämnesstartare

Hej! Jag undra hur nu tycker att YouTube hantera hella coppa law grejen. 
själv så tycker jag att de förstör hela YouTube. Det finns dissa saker som YouTube kunde göra annorlunda och fortfarande följa COPPA. 

vet ni inte vad COPPA är så rekommenderar jag att nu söker på det på Youtube och kolla upp det. Det kommer att förändra YouTube och tvinga tusentals kanaler att sluta pga att de kommer minska deras inkonst från reklam med ca 90%.

vad tycker nu? 
några komentare ? 
bra eller väldigt?

Ps: COPPA ska inte förväxlas med Kappa ( en emoji på Twitch) 😛


   
Citera

dålig lag. privatheten av barn väger inte mer än personers frihet att skapa videor om saker som skulle kunna tolkas som "för barn". det är ju inte nödvändigtvis för barn.


   
SvaraCitera

Kasst att det tas ut på kreatörer i form av böter, trots att det är själva Youtube som har datamineat och därmed brutit lagen. Allt som ska hända med kanaler som gör videor för barn är också överdrivet. 

Fattar dock inte varför det ens anses att Youtube brutit lagen. Om en förälder ger sitt barn tillgång till Youtube fast de är yngre än 13 så borde det räknas som förälderns tillstånd för att barnets data ska mineas, och därmed vara lagligt för Youtube att göra så. Skum och outdated lag hur som helst.


   
SvaraCitera