Forumet - ytlig sömn, vaknar massa

ytlig sömn, vaknar massa

6481 0 46

Spana också in:


Fantastiskt: Nog för att man har skev dygnsrytm men sova har jag aldrig problem med.

Vettetusan vad man kan göra.

Brukar du vara hungrig / inte mätt när du går och lägger dig?
problemet uppkom i samband med några stressiga dagar kring jul, innan dess har det, som i ditt fall, mest varit rytmen som stört. det här med att vakna stup i kvarten är inget jag är bekant med sen tidigare... 

Aaron: Sup dig dyngrak !
det var något liknande som startade allt så nej, helst inte. tål knappt alkohol längre

Storchen84: Har inga tips, har dock samma problem. Vaknar för minsta lilla ljud, alltså behöver jag kolsvart och knäpptyst för att sova oavbrutet. Haft ytlig sömn så länge jag minns.
ja, samma här. det måste vara tyst och mörkt. drömmer du mycket?

Storchen84: Vilket är dåligt, för det är när man har djupsömn som man drömmer
är inte helt haj på det där, men bra i så fall. mina nätter brukar gå ut på att falla in och ut ur olika drömmar, ofta med väldigt vaga övergångar (många gånger tror jag att jag legat vaken för att sedan komma på att jag faktiskt drömde en stund)

Storchen84: Jag mindes visst fel, REM-sömn är då drömmar förekommer och REM-sömn är enligt wikipedia den lättaste sömnen. Mindes det som att det var den sömn man ska ha och att drömma var något bra
ah, då är min oro befogad ändå

Fingerprints: Har samma, vet inte vad man ska göra. Har börjat lyssna på musik när jag sover under senaste tiden, tycker det hjälper lite.
känner du dig utvilad om dagarna?

Schism: ah, då är min oro befogad ändå
Mm, däremot förstår jag inte mig på min situation. Jag är jävligt lättväckt - fast det kanske inte betyder att jag sover lätt? Fast hänger inte dom två ihop? Kan också säga att dom extremt få gånger jag faktiskt drömmer är det så äckligt realistiskt att jag på något sätt måste bekräfta att det inte var det.


Hjärta

Schism: känner du dig någorlunda utvilad så är det nog ingen fara
Har alltid trott att lättväckthet går hand i hand med ytlig sömn, men då kanske det inte gör det, fastän att jag sällan drömmer. Har du förresten någonsin försökt tvinga dig till att vara vaken i 20 eller mer timmar tills du är så utmattad att du knappt kan hålla dig vaken och sen försöka sova o se vad det ger? Eller du kanske aldrig har den möjligheten ens på helgerna?

Sover du alltid i sängen? Jag hade exempelvis en hemsk spänningshuvudvärk torsdag fredag lördag för att jag tisdag och onsdag sov 2-4 timmar i soffan o sen var vaken i minst 10 för att sedan sova lika länge i soffan igen - småsov med andra ord. Till slut var jag så trött att jag nu sovit i 19 timmar och nu är spänningshuvudvärken borta och jag är väldigt utvilad.


Hjärta

Storchen84: Har du förresten någonsin försökt tvinga dig till att vara vaken i 20 eller mer timmar tills du är så utmattad att du knappt kan hålla dig vaken och sen försöka sova o se vad det ger?
många gånger, men det är riskfyllt eftersom jag har nära till ångest- och panikkänslor. kan dock tänka mig metodisk sömndeprivation, dvs att bara få vistas i sängen en begränsad tid varje dag (kanske fem timmar i stället för tio)

något som förstås kräver benhård disciplin

Storchen84: Sover du alltid i sängen?
har bara den att tillgå tyvärr. eller ja, en madrass också iofs. kanske borde testa den...
Storchen84: Till slut var jag så trött att jag nu sovit i 19 timmar och nu är spänningshuvudvärken borta och jag är väldigt utvilad.
nice!