Forumet - Yttrandefrihet och missbruk av den

Yttrandefrihet och missbruk av den

1011 0 10
Efter de senaste dagarnas fokus på Aftonbladets artikel (ni vet vilken antar jag) så...

Att tidningarna ska få rapportera om det som händer utan censur är självklart. Mindre självklart är det dock när tidningarna, i jakt på fler läsare, börjar förvrida sanningen så att den blir en lögn. Just Aftonbladet och Expressen är extremt duktiga på detta.

Kända exempel är när ett citat klipps ur från sitt sammanhang och publiceras på ett sätt som bara ska väcka skandal och sälja fler tidningar. Det handlar inte ett skit om yttrandefrihet, utan om fula metoder att tjäna pengar.

Kvällstidningarna blir ju stämda då och då för att de gör (medvetet) fel, men summorna är så löjligt små att det inte spelar någon roll.

Borde inte straffbeloppet för "falsk framställning" vara MYCKET högre? Kvällstidningarna hänvisar alltid till yttrandefriheten, och tyvärr har den blivit en sorts sköld som alltid fungerar.
Nintendo:

Nej, jag läser inte aftonbladet så ofta


Då tillhör du en av få svenskar som inte gör det, vet inte om jag ska gratulera dig, fniss!

Aftonbladet publicerade en artikel om hur Israel stjäl organ ur döda palestinier eller något sånt. Just denna artikel var dock inte fokus i denna tråd.

Bara mitt hat mot Aftonbladet och att de alltid hänvisar till "yttrandefrihet" så fort de förvrider sanningen för att sälja fler tidningar till skadeglada Svenssons som vill läsa om andra människors misslyckanden för att själva känna sig bättre.

Spana också in:

rbb:

Aftonbladet publicerade en artikel om hur Israel stjäl organ ur döda palestinier eller något sånt. Just denna artikel var dock inte fokus i denna tråd.


men nej jag läste artikeln när den precis hade kommit ur pressarna och det var inte så den var upbyggd (dessutom var det väl ingen artikel utan ledare/krönika/gästskribent/jagkanintejournalistik)

den var i tre delar den första handlade om den rabbinen i new jersey som hade sålt organ svart, den andra handlade om att det var brist på donatorer i Israel och den tredje om ett fall där en kille som blivit avrättad av israelisk militär kommit hem uppskuren.

ifall du läser slutmeningen så är det ju självklart att fokus ligger på att ta reda på om det förekommer, hur det förekommer och i vilken grad det isåfall förekommer.

han skriver inte att israelerna snor palestiniers organ utan frågar sig varför vissa kroppar obduceras när dödsorsaken redan är fastställd osv.

här är artikeln btw http://www.aftonbladet.se/kultur/article5652583.ab

det är även inttessant för mig att jag stött på fler människor som kallar den här publiceringen för hetsande, oetisk etc etc än när man ritar muslimernas största profet med en bomb på huvudet. undrar varför[zzz]