Forumet - Zoomar ni ut Ungdomar.se?

Zoomar ni ut Ungdomar.se?

2488 0 66

När jag går in på hemsidan har jag automatiskt att den är utzoomad på 75% för att jag tycker att det är för stort och nära annars. Vet att det fanns andra som förminskade hemsidan när den precis gjordes om, men är jag den enda som fortfarande gör det?

Senast ändrad 5 Jul 2013, 23:51 av Fingerprints

Spana också in:


Biologen: nej. det fuckar upp smileysarnas utseende.

samt att det är najs att sitta en bit från skärmen.
Har inte tänkt på att smileyserna blir annorlunda. Kanske ska förstora igen och upptäcka en helt ny värld.

S3ON:
Minns inte hur stort det egentligen är.. Men det fuckar samtidigt upp en del som sagt.. :(
Jo, det gör ju det men jag klarar inte av att ha allt så stort, vill få översikt. 

Xisco: Vet ej hur många procent jag har det utzoomat men jag har förminskat det iaf.
Nä, tycker till och med 90% är för stort. 

passe: Sitter knappt vid datorn, använder surfplattan - men när jag väl gör det så zoomar jag ut, ja 
Jobbigt att skriva på surfplatta.

My dreams are her: Har sidan utzoomad lite på min stationär tycker det är lite jobbigt för ögonen när jag hoppar mellan flikar om det är för stort. På min laptop har jag inte zoomat ut.
Jag har zoomat ut på min laptop i alla fall. Hmm hmm.

Fingerprints:
Har inte tänkt på att smileyserna blir annorlunda. Kanske ska förstora igen och upptäcka en helt ny värld.

Jo, det gör ju det men jag klarar inte av att ha allt så stort, vill få översikt. 

Nä, tycker till och med 90% är för stort. 

Jobbigt att skriva på surfplatta.

Jag har zoomat ut på min laptop i alla fall. Hmm hmm.
Inte direkt, skriver någon mening här och där

iddqd: Liksom typ alla sidor nu för tiden. Vafan folk är inte synskadade.
det är bättre med större text. då kan man sitta längre ifrån skärmen och ögonen tar således inte lika mycket stryk.

att texten tidigare var (och fortfarande är på många websidor) liten är pga att vi är vana med det från böcker/tidningar/etc. men anledningen till att tryckt text är liten är ju för att spara papper, vilket är något vi inte behöver göra när vi designar websidor.

så det är mest en vanesak. men större text på webben är överlag bättre än mindre.

Biologen: det är bättre med större text. då kan man sitta längre ifrån skärmen och ögonen tar således inte lika mycket stryk.
Tror inte folk ställer skärmen särskilt mycket längre bort bara för att vissa hemsidor är större. Dessutom tar det upp en massa skärmyta som skulle kunna användas till annat.

iddqd: Tror inte folk ställer skärmen särskilt mycket längre bort bara för att vissa hemsidor är större. Dessutom tar det upp en massa skärmyta som skulle kunna användas till annat.

nä, men om alla hemsidor vore större så skulle man överlag kunna sitta längre från skärmen. som du påpekar så har "typ alla sidor nu för tiden" större text. det kanske ligger någonting i det.

man kan scrolla. och på ett forum där det är text som står i fokus känns det onödigt att ägna alltför mycket skärmyta åt sådant som inte är text.

det samma gäller t.ex. dagstidningars websidor (även om de kluddar ner dem med annonser).

Biologen: nä, men om alla hemsidor vore större så skulle man överlag kunna sitta längre från skärmen. som du påpekar så har "typ alla sidor nu för tiden" större text. det kanske ligger någonting i det.
Faaast å andra sidan så har mindre text varit standard sen det blev möjligt att visa mindre text. Mvh har läst webdesign och spenderar normalt ca halva min vakna tid på universitet och pluggar datavetenskap. Ingen där verkar ha något emot normal textstorlek.
Biologen:  och på ett forum där det är text som står i fokus känns det onödigt att ägna alltför mycket skärmyta åt sådant som inte är text.
Varför ska man då behöva scrolla för att läsa all text? Fuckar upp totalt när man behöver läsa större stycken eftersom det blir ett avbrott. 

iddqd: Faaast å andra sidan så har mindre text varit standard sen det blev möjligt att visa mindre text. Mvh har läst webdesign och spenderar normalt ca halva min vakna tid på universitet och pluggar datavetenskap. Ingen där verkar ha något emot normal textstorlek.

faaast å första sidan börjar texten bli större.
och nä såklart ingen har, är ju som sagt en vanesak.

iddqd: Varför ska man då behöva scrolla för att läsa all text? Fuckar upp totalt när man behöver läsa större stycken eftersom det blir ett avbrott.

självklart måste man anpassa efter typ av dokument.

vore skitjobbigt om en ebok hade jättestor text. men ett ungdomsforum där de flesta inlägg inte överskrider fem rader däremot...