Frågor och svar om ensam

6 Sep 2013, 13:00 293
Tjej, 15 år
Question


Hej ! Det är så att jag har blivit jättedeprimerad på senaste tiden. Det känns som att mina vänner inte bryr sig om mig längre. det är inte så , det vet jag! dom bryr sig! men jag vet inte vad jag ska göra. känner mig jätteutanför hela tiden.. jag vet inte vem jag ska prata med. snälla hjälp mig.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Ibland kan tankar och känslor spela en ett spratt, så att det känns som att ingen tycker om en. Om det är så att du har de har känslorna och de har funnits där ett tag, så kan det vara så att du behöver lite hjälp för att kunna må bättre. Det bästa brukar vara, iallafall i början, att prata med någon. Det behöver inte alls vara någon psykolog, utan kanske en vän, en förälder, annan vuxen du litar på (mentor, lärare, kompis förälder).

Om du hellre vill prata med någon annan som inte känner dig så kan det vara en idé att gå till ungdomsmottagningen. Och du - du är absolut inte ensam om att känna så här. De allra flesta gör det ibland, men det betyder inte att känslan är sann, eller att den inte ska tas på allvar. Du har rätt att må bra!

Ta hand om dig!


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar