user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej, Jag är en helt normal kille på 15 år och har en fråga. Denna helgen fick jag bara ångest och började skära mig själv. Och sen dess har jag bara börjat må mycket sämre dessa dagar. Något tips man kan få för att kunna må bättre igen ?


SVAR

Hej!

Det finns ju rätt mycket grejer, men att göra något som man tycker är roligt är en bra grej. Promenad, måla/rita, lyssna på bra musik, ringa någon, man kan ju även börja i någon sport om man inte redan gör det, skriva dikter kan man också göra. Det är ju svårt för mig att svara så mycket mer eftersom jag inte vet din tidigare bakgrund eller vad du redan testat. Men att skada sig leder bara till att man mår ännu sämre efteråt, så försök hitta någon som kan ersätta det tex något av det jag nämnde. Fortsätter det kan man ju alltid vända sig till sin skolkurator och få klarhet i orsaken till det hela så man även kan bearbeta det.

Sen ska man alltid komma ihåg att det är helt normalt att livet går i vågor, ena dagen känns allt hopplöst, nästa dag kan vara den bästa i sitt liv. Så är det för alla, speciellt under tonårstiden. Det är ju när det blir problem i vardagen för dessa humörsvängningar som man ska söka hjälp.


Svarar av Björn Hultman


Visningar : 1123

Senaste frågorna

Se Alla