user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej det är så att jag har berättat en sak för min kompis, vi är ganska nära men ändå. Det är egentligen någonting man bör hålla inom familjen, det handlar om att min kusin försökte ta livet av sig. Jag mår riktigt dåligt över att berättat detta och jag märkte på hennes ansiktsuttryck att det var konstigt sagt, och det var det verkligen. Så nu mår jag rent ut sagt skit över detta och igår skar jag mig själv för första gången, och det var ganska skönt att tänka på nått annat. Denna person jag berättade för, känner mig ganska väl men jag var en idiot som berättade det. Jag vet inte vad jag ska göra för att sluta tänka på det och sluta känna skuldkänslor…


SVAR

Hej,

Jag tycker inte att du ska behöva känna skuldkänslor. Ibland behöver vi få berätta för någon om saker som känns jobbiga. Som jag ser det finns det inga "regler" som säger att vissa saker bör hållas inom familjen eftersom de är skamliga. Det är inte skamligt att någon mått så dåligt att den velat dö.

Din vän som du berättade för var antagligen inte  beredd på att få höra om det. Kanske satte det igång jobbiga tankar hos henne? Hur det än är med den saken så har du inte gjort fel. Däremot tänker jag att du kanske skulle behöva prata med någon vuxen om det som har hänt? Finns det någon du litar på? Kanske en lärare eller mentor, skolsköterska eller kurator?

Du ska absolut inte skämmas eller känna att du behöver skada dig själv för att få bort tankarna.

Du kan också chatta med någon av oss på Nätvandrarna. Kolla på natvandrare.fryshuset.se  när vi är online.

Ta hand om dig!


Visningar : 1222

Senaste frågorna

Se Alla