user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hejsan ! Nu är det så att jag börjar bli lite orolig, jag har nu i snart tre månader gått utan min mens, jag tar inte p-piller och jag är inte gravid eller något liknande. Vad jag vet så är jag heller inte stressad .. Jag tränar i mellan åt dock inte allt för mycket och har aldrig haft problem innan med min mens. Jag har massa magvärk och har trott hela tiden att jag ska få min mens men som sagt så har det gått ca tre månader nu och jag har fortfarande inte fått min mens , vad kan det vara för fel? Borde jag oroa mig ? :/ //tack i förväg !


SVAR

Hej,

Då det var längesedan du skrev detta hoppas jag din mens har kommit tillbaka, genom att du förhoppningsvis hittat orsaken till varför din mens höll sig borta. Beroende på hur många år du haft din mens kan det ta tid att få en regelbunden mens under tonåren, även om du inte tidigare haft problem med det. 

Om du inte tar några preventivmedel, inte är gravid och lever hälsosamt så är det tyvärr svårt att säga vad som kan bero på att din mens uteblir. Därför är det bästa, om du inte redan gjort det, att ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/). Där kan de undersöka dig och förhoppningsvis avgöra vad som är orsaken. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 987

Senaste frågorna

Se Alla