user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Ångesten tar över. Kan inte sitta ner. Kan inte stå upp. Kan inte andas. Kan inte vara stilla. Skriker efter hjälp. Vad gör man när det inte finns någon annan utväg än att ta sitt liv? Vad gör man när man är för feg? Jag har gjort mitt livs misstag. Jag har varit otrogen mot min pojkvän. Det är inte första gången. Jag var på fest. Det är precis som om jag inte kan kontrollera vad jag gör. Det är precis som om att någon annan var där, i min kropp, den dagen, som om att jag vaknar upp från en dröm nu. Som om att jag inser vad jag gjort NU. Precis som om jag inte ens varit medveten om det innan. Som om att jag är någon annan nu. Allt känns så overkligt. Jag frågar mig själv gång på gång, vad fan har du gjort? Jag vet inte själv. Varför? Jag vet inte. Jag vet ingenting längre. Jag vill bara vara med honom. Jag älskar honom så obeskrivligt mycket. Han hatar mig. Äcklas av mig. Han önskar att han aldrig hade träffat mig. Jag känner samma. Om mig själv. Jag önskar att jag aldrig hade fötts. Allt jag gör är att skada dom jag älskar mest. Varför gör jag det? Det är dom som betyder mest för mig, varför gör jag då så? Han var den personen som kände mig innan och utantill. Jag äcklas av mina handlingar, förtränger dom. Jag kan inte ens tänka på vad jag gjort. Får panik. Kan inte andas. Vill bara somna och aldrig mer vakna. Vi skulle resa tillsammans. Göra saker tillsammans. Han kommer glömma mig. Vi kommer aldrig mer ses. Jag klarar inte smärtan som finns inuti mig. Jag vill bara ta mitt liv. Slippa allt. Snälla kan ingen hjälpa mig


SVAR


Hej!

Usch vad jobbigt du har det nu.

Jag förstår att du känner dig usel. Men du ska också komma ihåg att ingen människa någonsin är ofelbar.

Antagligen finns det någon slags förklaring till varför det blir så för dig. En alldeles för stark önskan om bekräftelse t.ex. vilket är vanligt. Ofta döljer sig låg självkänsla bakom den här typen av beteenden. 

Hur som helst tror jag att man kan använda alla erfarenheter till något positivt om man hanterar det rätt. Jag tycker att det vore bra om du sökte upp någon person som du kan lita på och pratar med den om detta.

Försök också ringa in saker som kan ha spelat roll för hur det blev så här? Vilka umgås du med?, Fanns det alkohol inblandat?

Mycket man ångrar hänger ofta ihop med svaren på dessa frågor.

Jag vägrar döma dig för vad du gjort. Tommy Hellsten har sagt detta kloka som jag håller med om:

" Att utvecklas är i sista hand inte att bli allt bättre och felfriare utan kanske just tvärtom:Att växa som människa innebär att växa mot en förmåga att identifiera och godkänna sin egen bristfällighet"

 

Var rädd om dig!

Uffe

 

 

 

 


Visningar : 902

Senaste frågorna

Se Alla