user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej. Jag är en tjej som aldrig haft nära vänner runt omkring mig. På högstadiet fick jag massa elaka kommentarer och jag var ofta utanför vilket ledde till att jag har tappat så himla mycket självförtroende. När jag slutade nian ville jag bara så långt bort ifrån allt ”hemma” som möjligt, så jag började på ett gymnasium ca 3 h bort. Men tiden från grundskolan har lämnat för stora spår tror jag. Jag visste liksom inte vem jag var när jag började och nu verkar alla ha sin ”bästa vän” men jag hittar ingen jag klickar med… Jag vet bara inte vad jag ska göra! Om jag borde flytta hem igen eller om jag ska stanna kvar här. Det tar på krafterna att bo hemifrån men å andra sidan vill jag inte träffa alla de människor som fått mig att bli så isolerad som jag nu är. Vad ska jag göra? Och hur ska jag göra för att få tillbaka självförtroendet?


SVAR

Hej på dig! 

Du skriver ngt mkt viktigt i ditt mail. Att du inte vet vem du är. När man känner sig vilsen i sin egen identitet kan folk bli lite osäkra på en. Man är oftast väldigt blyg och man visar sällan sitt riktiga jag då är man ömtålig. Det kan uppfattas som att man drar sig undan och svår att få kontakt med. Du skriver att de flesta har en bästis som de hänger mest med. Men det betyder absolut inte att det inte finns utrymme för flera vänner. När man är ny in i ett sammanhang är det oftast den nya personen som får anstränga sig lite extra för att komma in socialt. 

Jag lovar att du kommer att trivas mkt bättre så fort du har fått nya bra vänner. Jag tycker att det var modigt av dig att flytta och prova på ngt nytt. Ge inte upp innan du känner att du är färdig och verkligen vill flytta. 


Lycka till!

Susanna


Visningar : 954

Senaste frågorna

Se Alla